Νέος κύκλος για το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων-Mήνυμα του Δημάρχου

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κου ΓΕΩΡΓΙΟΥ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗ

Η γνώση προσδίδει αξία και η κοινωνία μας πάντα έχει ανάγκη από αξίες. Η διάχυση της γνώσης είναι υποχρέωση, αλλά και ανταπόδοση προς την κοινωνία ώστε να εξελιχθεί.

Η υποχρέωση των θεσμικών φορέων είναι να βρίσκουν τρόπους και να προβαίνουν σε ενέργειες ώστε να διευκολύνεται η αναβάθμιση του πνευματικού και γνωστικού επιπέδου.

Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων, κινούμενος προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με την Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών, ίδρυσε, κατά το παρελθόν, το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, το οποίο έγραψε τη δική του, λαμπρή, ιστορία στην τοπική κοινωνία, φιλοξενώντας, στην Αλίαρτο, διαλέξεις, σε μεγάλο εύρος θεμάτων, πενήντα (50) και πλέον κορυφαίων διανοουμένων  της χώρας.

Ο κύκλος αυτός έκλεισε, με τη συμβολή βέβαια και της δίχρονης πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σταμάτησε η επιθυμία μας για την πνευματική άνοδο  της περιοχής μας.

Έχοντας αναπτύξει, ως Δήμος, μια εξαιρετική συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η οποία θα εξελίσσεται σε πολλαπλά επίπεδα, αποφασίσαμε το άνοιγμα ενός νέου κύκλου του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, με την αιγίδα πλέον ενός πραγματικού πανεπιστημίου, με τεράστια συμβολή στην διανόηση του τόπου.

Θεωρήσαμε αυτονόητο πως η πρώτη διάλεξη του νέου κύκλου, ανήκει δικαιωματικά στην Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, κα Κουλούρη Χριστίνα και το θέμα, έστω και με μικρή καθυστέρηση λόγω  των περιοριστικών μέτρων, δε θα μπορούσε να μην σχετίζεται με τα 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Με χαρά σας περιμένουμε !!!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Σχετικά