Μόνο στη Στερεά “πέφτουν” ακόμα πρόστιμα για μάσκες

Λίγες ημέρες πριν τη λήξη των μέτρων για υποχρεωτικές μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, οι Υπηρεσίες της Αστυνομίας στη Στερεά Ελλάδα, φαίνεται ότι είναι οι μοναδικές που εξακολουθούν να εφαρμόζουν το νόμο!

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ για τους ελέγχους και τις παραβάσεις που είχαμε την Παρασκευή 20 Μαΐου και οι 5 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κλπ, ήταν στη Στερεά Ελλάδα και τα πρόστιμα αφορούσαν μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Κάτι παρόμοιο είχαμε και το Σάββατο 21 Μαΐου που από τα 5 πρόστιμα που αφορούν καταστήματα, τα 4 βεβαιώθηκαν στη Στερεά Ελλάδα.

Ανάλογα νούμερα είχαμε όλο το μήνα Μάιο, με το ποσοστό των προστίμων που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Στερεάς να είναι στο 86%!

Δείτε το σχετικό δελτίο της Ελληνικής Αστυνομίας

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 89.336 έλεγχοι, από τους οποίους οι 58.967 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 7 παραβάσεις, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν 12 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

  • παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις, με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 150 ευρώ στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.354 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.591 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.763 των 150 ευρώ.

  • 5 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από   πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.586 ομοειδείς παραβάσεις  και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σχετικά