ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»:«Δεν θα ξεχάσουμε,γιατί εάν ξεχάσουμε θα χαθούμε»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1981

«Δεν θα ξεχάσουμε,γιατί εάν ξεχάσουμε θα χαθούμε»

Με το αυτό μήνυμα ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 22/5/2022 οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου της 19ης Μαίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, τον Δήμο Λεβαδέων και τον Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».

Την Τετάρτη 18 Μαίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη  λαμπαδηφορία  με την «φλόγα της μνήμης», που φέτος συνδιοργάνωσε το Δίκτυο πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες της ΚΕΔΕ με την ΠΟΕ,αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στους γενοκτονημένους Έλληνες του Πόντου.

Η συγκινητική πομπή με την συνοδεία νταουλιών κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Λιβαδειάς και κατέληξε στην φωτισμένη για την ημέρα κόκκινη είσοδο  του Συλλόγου,έγινε εναπόθεση της φλόγας σε βωμό και εψάλλη ο Εθνικός Ύμνος.

Την Κυριακή 22 Μαίου στον Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς η ημέρα τιμήθηκε με την Επιμνημόσυνη Δέηση,Επετειακή ομιλία απο τον Αντιπρόεδρο του ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδας & Νήσων Τριαντάφυλλο Υφαντίδη και καταθέσεις στεφάνων.

Ακολούθησε ποντιακό κέρασμα στον Σύλλογο.

Ο εκθεσιακός χώρος του Συλλόγου παρέμεινε όλες τις ημέρες ανοικτός και πολλοί συμπολίτες μας έκαναν την επίσκεψή τους για άναμμα κεριών,παραλαβή ενημερωτικού υλικού και περιήγηση στον χώρο με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα. 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς και Συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας όπως και την Τροχαία Λιβαδειάς για την σταθερή τους στήριξη κάθε χρόνο.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Η Γ.Γραμματέας

Τριαντάφυλλος Υφαντίδης                 Φανή Παναγιώτου

Σχετικά