Σύρος: Εναέρια πλάνα από την Έπαυλη Τσιροπινά , το Εκκλησάκι Αγίου Στεφάνου και τον φάρο στη Νησίδα Διδύμη

Η βίλα Τσιροπινά στην Ποσειδωνία χτίστηκε το 1916 και είναι ένα πετρόκτιστο ιστορικό ακίνητο, μοναδικό σε σύνθεση, μορφή και δομή, ένα αξιόλογο παράδειγμα μιας μεγαλειώδους καλοκαιρινής κατοικίας των αρχών του 20ου αιώνα, που είναι συνυφασμένη με την ιστορική και αρχιτεκτονική παράδοση των προαστίων. grandeur Delagracia, ένα παραθεριστικό θέρετρο πλούσιων συριακών οικογενειών στο παρελθόν.

Ο Άγιος Στέφανος στον οικισμό Γαλησσά, νοτιοδυτικά της Σύρου, είναι ένα μικρό καθολικό παρεκκλήσι χτισμένο κυριολεκτικά μέσα σε μια σπηλιά, ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Αυτό το λευκό ξωκλήσι στο βραχώδες τοπίο της περιοχής είναι εξαιρετικής ομορφιάς. Για την κατασκευή του δεν χρειάστηκε πάτωμα ή οροφή. Μόνο δύο τείχη χτίστηκαν δεξιά και αριστερά. Το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου συγκαταλέγεται στα 20 ομορφότερα του είδους του στον κόσμο.

Η νησίδα Διδύμη είναι ένα μικρό ακατοίκητο βραχονησάκι που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Ερμούπολης, στο ανατολικό τμήμα της Σύρου. Ο φάρος του νησιού ιδρύθηκε με βασιλικά έξοδα στις 25 Ιανουαρίου 1834, τον πρώτο χρόνο της βασιλείας του Όθωνα. Το ύψος του κυλινδρικού του πύργου είναι 29,5 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 68,3 μέτρα. Είναι ο παλαιότερος και ταυτόχρονα ο υψηλότερος φάρος του ελληνικού δικτύου φάρων. Είναι το πρώτο με περιστρεφόμενο μηχανισμό στο Αιγαίο και από τα πιο σπάνια ελληνικά είδη με τον φάρο στο ισόγειο.

Δείτε το βίντεο από το ταξιδιωτικό κανάλι στο Youtube του Θεόφιλου Μπάμπουλη Point Of View GR:

Σχετικά