Σταμάτησε για φαγητό με το δολοφόνο του στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας- Δις ισόβια στο δράστη

O ηλικιωμένος άνδρας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με την ίδια ποινή – Το έγκλημα είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2017

Η άγρια δολοφονία 57χρονου στο πάρκινγκ πλησίον του παλιού Λεβέντη στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας τον Ιούνιο του 2017, αναβίωσε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, όπου δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό ο 75χρονος – σήμερα – καθ’ ομολογία δράστης.

Πρωτόδικα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεσης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα, ενώ για τις κατηγορίες της οπλοφορίας, οπλοχρησίας, πλαστογραφίας και παράνομης κατοχής όπλου, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών και χρηματικό πρόστιμο.

Παρά τους ισχυρισμούς του 75χρονου ότι ενήργησε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, καθώς το θύμα τον είχε απειλήσει με μαχαίρι και την κατάθεση ότι έχει μετανιώσει ειλικρινά, το Δικαστήριο δεν πείσθηκε και διατήρησε τα δις ισόβια απαλλάσσοντάς τον μόνο για τα έτερα αδικήματα.

Η υπόθεση

Το έγκλημα είχε αποκαλυφθεί το πρωί της 11ης Ιουνίου του 2017, όταν περιπατητής στην περιοχή του «Λεβέντη» είδε πεσμένο έναν άντρα. Μέσα σε μια λίμνη αίματος βρισκόταν το θύμα του στυγερού εγκλήματος, ο οποίος το προηγούμενο βράδυ, συνέτρωγε με το δολοφόνο του σε γνωστή ταβέρνα του Αγίου Κωνσταντίνου! Έφερε 15 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός του, αλλά και χτυπήματα στο πρόσωπο. Επιπλέον ο δολοφόνος του τον είχε πατήσει με το αμάξι, με το οποίο συνέχισε το ταξίδι του για τη Βόρεια Ελλάδα!

Όπως αποδείχτηκε και από την έρευνα της αστυνομίας, οι δύο άνδρες είχαν ξεκινήσει από τη Δροσιά Χαλκίδας με τον 57χρονο να έχει δεχτεί να μεταφέρει τον μετέπειτα δολοφόνο του, έναντι αμοιβής 500 ευρώ με προορισμό τη Λαμία.

Στο δρόμο μάλιστα φέρεται να συζητούσαν για δουλειές και συνεργασίες, ενώ και στο κατάστημα που έφαγαν παρέα, η συζήτηση ήταν φιλική.

Στο σημείο όπου σταμάτησαν, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι το θύμα έβγαλε μαχαίρι και τον απείλησε να του δώσει εκείνη τη στιγμή τα συμφωνηθέντα χρήματα αλλιώς θα του πετούσε τα πράγματα από το αυτοκίνητο και θα τον παρατούσε στο δρόμο. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τον έβρισε πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να θυμώσει και να κάνει πάνω στην απόγνωσή του ότι έκανε.

Ο 75χρονος με το αμάξι του θύματος εγκατέλειψε το σημείο και μάλιστα αργότερα προσπάθησε να πλαστογραφήσει υπεύθυνη δήλωση ώστε να φαίνεται νόμιμα στην κατοχή του. Για 9 ημέρες κρυβόταν, ώσπου εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας και συνελήφθη.


Πηγή: LamiaReport.gr

Σχετικά