Η 5η ΥΠΕ στοχοποιεί τους Επιστημονικούς Υπευθύνους των Κέντρων Υγείας της Βοιωτίας που την «ενοχλούν»!

Με Αναφορά που κατέθεσα σήμερα προς τον Υπουργό Υγείας, έφερα στη Βουλή την με Α.Π.: 13/11-10-2022 Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας (ΕΝΙΒ) με θέμα την αποπομπή των Επιστημονικών Υπευθύνων του Κέντρου Υγείας Ερυθρών!

Στην Ανακοίνωσή της η ΕΝΙΒ καταγγέλει την 5η ΥΠΕ ότι, με Απόφαση της Διοίκησής της, προχώρησε στην αναιτιολόγητη αποπομπή του Επιστημονικού Υπεύθυνου και του Αναπληρωτή Επιστημονικού Υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας Ερυθρών, μόλις λίγες ημέρες μετά από μία ακόμη αποπομπή του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου!

Παρόλο που οι συγκεκριμένοι Επιστημονικοί Υπεύθυνοι φαίνεται να έχουν χειριστεί με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα όλες τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η πρωτοβάθμια φροντίδα το προηγούμενο διάστημα, όπως το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ως πραγματική αιτία της απομπομπής τους εμφανίζεται η συνδικαλιστική τους δράση!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε μία περίοδο που έχουν έρθει στη δημοσιότητα όλοι οι τραγικοί χειρισμοί της στον τομέα της Υγείας, εμμένει στην αποδιοργάνωση του ΕΣΥ προτάσσοντας το κομματικό της συμφέρον!

Η Αναφορά διαθέσιμη εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1SS8q60jMitamRVlCEICbGhoypY8AKuCX/view?usp=sharing

Γιώτα Πούλου

Σχετικά