Θλίψη στο Μαυρομμάτι:Έφυγε από τη ζωή ο Οδυσσέας Καρβούνης,ένας χαρισματικός άνθρωπος

Ένα πολύ μικρό Αντίο

Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη ένας αγαπημένος και χαρισματικός άνθρωπος.

Ήταν ο Οδυσσέας Σωτ. Καρβούνης από το Μαυρομμάτι που ύστερα από πολύμηνη σκληρή μάχη για τη ζωή του…

Έχασε…

Ο Οδυσσέας αποτέλεσε μια μορφή στο Μαυρομμάτι και όχι μόνον.

Ήταν μια εξαιρετική φυσιογνωμία ανθρώπου που από μικρή ηλικία μέχρι σήμερα στάθηκε κοντά σε όλες τις γενεές, μεγάλωσε και προσπάθησε να γαλουχήσει και να εμπνεύσει με το δικό του απαράμιλλο τρόπο όλους εκείνους που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Λάτρης της ποίησης, της φιλοσοφίας, της αρετής, γνώρισε από κοντά και από τα γραφόμενά τους μεγάλες φυσιογνωμίες όλων των εποχών από την αρχαιότητα ως σήμερα, από τον Θουκυδίδη και τον Πλάτωνα, μέχρι τον Καστοριάδη και τον Δήμου, τον Τσόμσκι και όλους τους πνευματικούς της κάθε εποχής.

Δεν κράτησε αυτές τις πληροφορίες, τις ιδέες, τις αρχές μιας ολόκληρης ζωής για τον εαυτό του. Προσπάθησε να τις μεταδώσει σε όλους εμάς τους μικρότερους και μεγαλύτερους με νηφαλιότητα και αγάπη.

Μα εμείς και πολύ άλλοι δεν τον καταλαβαίναμε και όπως απλά αποδείχτηκε αργότερα ποτέ μας δεν φθάσαμε τον τρόπο σκέψης του. Ήταν μια σκέψη και μια ιδέα που κάνει κάποιους ανθρώπους να ξεχωρίζουν από τους λοιπούς.

Νομίζω ήταν ο Οδυσσέας που κάποτε μου είπε «Ο Ηγέτης σε πλήρη έξαρση και το στάδιο κατάμεστο. Ο ηγέτης λέει «για όλα φταίει η μάζα». Το πλήθος παραληρεί!!!

Η ζωή νομίζω δεν του έκανε τα χατίρια, δεν συνοδοιπόρησε μαζί του σαν αρωγός. Η ζωή μας έδειξε μέσω εκείνου πόσο μερικές φορές άδικη γίνεται με τις ευγενικές ψυχές. Ο δρόμος της Ιθάκης χωρίς προορισμό. Τι ειρωνεία βρε φίλε?

Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό αφού μας κέρδισε με την εγκαρδιότητα, την ειλικρίνεια, τη νηφαλιότητα, την ψυχική ηρεμία, τη βαθιά του πίστη σε αρχές και αξίες, το φιλότιμο, την πνευματικότητά του και την ανθρωπιά του.

Αυτός ο άνθρωπος αγαπητοί μου είχε να πει και είπε ΚΑΤΙ

Άλλο επίπεδο γνώσης και τρόπου σκέψης, δυσθεώρητα και απρόσιτα για το πλήθος.

Το δικαίωμα να κατοικεί για πάντα μέσα στην καρδιά μας το κέρδισε ο Οδυσσέας.

Δεν θα είναι ούτε συγγενής μας, ούτε φίλος για να τον θυμόμαστε. Θα είναι απλά ο Οδυσσέας.

Λένε ότι

Αν χάσεις χρήματα, δεν έχασες τίποτα.

Αν χάσεις την υγεία σου, έχασες κάτι

Αν χάσεις όμως τον χαρακτήρα σου, έχασες τα πάντα.

Οπότε φίλε Οδυσσέα δεν έχασες…

Καλό σου ταξίδι

Γιάννης Μήτρου

Τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του από την ομάδα του permissos.gr

Καλό Παράδεισο Οδυσσέα

Σχετικά