Πολυτεχνείο-πορεία: 25.000 άτομα λέει η Αστυνομία -20 προσαγωγές

Χιλιάδες άνθρωποι, φοιτητές, εκπρόσωποι φορέων, παρατάξεων και κομμάτων έδωσαν το “παρών” στην πορεία στο Πολυτεχνείο, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτούς που πολέμησαν για τη δημοκρατία.

Φοιτητές που συνοδεύουν την ιστορική σημαία ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3.30 από το Πολυτεχνείο, άνοιξαν την αιματοβαμμένη σημαία φώναξαν συνθήματα όπως «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» και συνέχισαν την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία φτάνοντας εκεί λίγο μετά τις 5.00.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25, κόμματα κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική πρεσβεία.

Του συλλαλητηρίου προπορεύτηκε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό».

Σύμφωνα με την αστυνομία συμμετέχουν πάνω από 25.000 άτομα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 20 προσαγωγές.

Στο μεταξύ, απροσπέλαστο είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς έχουν κλείσει κεντρικοί σταθμοί του Μετρό, ενώ υπάρχουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, λόγω της μεγάλης πορείας.

Σχετικά