Συνεχίζεται το θρίλερ στην Εύβοια: Βρέθηκε κι άλλος ανθρώπινος σκελετός

Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί ούτε σε ποιους ανήκουν οι σκελετοί ούτε αν αποτελούν αρχαιολογικά ευρήματα. 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η ανακάλυψη ανθρώπινων σκελετών κατά την διάρκεια εργασιών για την τοποθέτηση δικτύων αστικών λυμάτων στην Ιστιαία Εύβοιας.

Συγκεκριμένα άλλος ένας ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε χθες στο κέντρο της Ιστιαίας, σύμφωνα με το evima.gr, σε μικρή απόσταση από όπου πρόσφατα βρέθηκαν και οι άλλοι πέντε.

Ο δρόμος στον οποίο γίνονται τα έργα είναι τουλάχιστον 200 ετών

Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί ούτε σε ποιους ανήκουν οι σκελετοί ούτε αν αποτελούν αρχαιολογικά ευρήματα.
Τα σενάρια

Το γεγονός ότι είναι ακέραιοι κάτω από το τσιμέντο της πόλης, καταρρίπτει το ενδεχόμενο να ανήκουν σε πρόσφατη ταφή και εκτιμάται ότι ανήκουν σε προγενέστερους χρόνους.

Το πιθανότερο σενάριο είναι βάση και του βάθους στο οποίο βρέθηκαν, πως σχετίζονται με την Οθωμανική Περίοδο και ενδεχομένως πρόκειται για ανθρώπους που αποβίωσαν πριν την επανάσταση του 1821.

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος στον οποίο γίνονται τα έργα είναι τουλάχιστον 200 ετών.

Οι “παλιοί” της πόλης αναφέρουν πως πιθανά θα βρεθούν και άλλοι σκελετοί, διότι άλλοτε στην περιοχή υπήρχε τζαμί.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε μιλώντας στο in.gr ο Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς πρόκειται για σκελετούς που βρέθηκαν στο σημείο δίχως να υπάρχουν ίχνη ταφής τους, δηλαδή κάποιου συγκεκριμένου τελετουργικού και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορεί να προσδιοριστεί το σε ποιους ανήκουν.

Σίγουρα, εκτιμά, πρόκειται για αποθανόντες πριν από την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό αφού μετά στην συγκεκριμένη περιοχή, δημιουργήθηκε δρόμος.

Παράλληλα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν προκύπτει πως σχετίζονται με κάποια ταφή, παρά το γεγονός πως στην περιοχή υπήρχε βάσει ιστορικών στοιχείων οθωμανικό νεκροταφείο.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο