Η “Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Λιβαδειάς” για κλείσιμο των καταστημάτων στις 22 Νοεμβρίου

Να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, που η κυβέρνηση έφερε για διαβούλευση καθώς δεν επιδέχεται βελτίωσης ζητάει η “Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Λιβαδειάς” και προαναγγέλλει κλείσιμο των καταστημάτων στις 22 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που η κυβέρνηση έφερε για διαβούλευση και που πλήττει βάναυσα αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες κι επιστήμονες.
Η κυβέρνηση προκαλεί όταν μιλάει για «φορολογική δικαιοσύνη», την ίδια στιγμή που επιβαρύνει με νέους φόρους όλους αυτούς που τόσα χρόνια πληρώνουν ήδη πολύ βαριά φορολογία:
– φόρο από το 1ο ευρώ στο εισόδημα,
– φόρο επιτηδεύματος,
– τεκμήρια διαβίωσης,
– ΕΝΦΙΑ,
– όλους τους υπόλοιπους έμμεσους φόρους στα καύσιμα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Επιπλέον, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει κεφαλικό φόρο για υποτιθέμενο εισόδημα και με τον ψηφιακό λαβύρινθο που επιβάλλει εκτινάσσει το κόστος κάνοντας ακόμα πιο ασφυκτικές τις συνθήκες λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, φέρνει νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο (άρθρα 46 & 47).
Με τον κοινωνικό αυτοματισμό και τις «διαρροές» ότι δήθεν θα βελτιώσει πλευρές, η κυβέρνηση επιχειρεί να κάμψει τις αγωνιστικές αντιδράσεις.
Δε θα περάσει! Το νομοσχέδιο – έκτρωμα θα πεταχτεί στον «κάλαθο των αχρήστων» με τον αποφασιστικό και ενιαίο αγώνα των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων. Κόντρα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που τηρούν στάση αναμονής σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης.
Απαιτούμε:
– Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης
– Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000€, προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος
– Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις
– Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Σχετικά