Ισραήλ: Δώδεκα νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα εναντίον του ινδονησιακού νοσοκομείου στη Γάζα

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει στο νοσοκομείο αφού εκτοπίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της βόρειας Γάζας απεύθυνε έκκληση για επείγουσα βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Σταυρό, αφού δυνάμεις του Ισραήλ περικύκλωσαν τις ιατρικές εγκαταστάσεις, το βράδυ της Κυριακής (19/11) μετά τους βομβαρδισμούς στην περιοχή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό δύο γιατρών, εντός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με την ιατρική ομάδα, το νοσοκομείο έγινε στόχος κατά τη διάρκεια της νύχτας χωρίς προειδοποίηση.

Οι ισραηλινές δυνάμεις, πρόκειται να επαναλάβουν αυτό που συνέβη στο νοσοκομείο Άλ-Σίφα και θα πάρουν υπό τον έλεγχο τους και το νοσοκομείο της Ινδονησίας.

Μαζί με τους 150 τραυματισμένους ασθενείς, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και τους περίπου 100 εργαζόμενους στον τομέα της Ιατρικής, χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει στο νοσοκομείο, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Τουλάχιστον, «12 ασθενείς και συγγενείς τους» σκοτώθηκαν και «δεκάδες τραυματίστηκαν» από το ισραηλινό πλήγμα εναντίον του ινδονησιακού νοσοκομείου στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (20/11) ο Άσραφ αλ Κιντρέχ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

«Ο ισραηλινός στρατός πολιορκεί το ινδονησιακό νοσοκομείο και φοβόμαστε πως θα συμβεί εκεί ό,τι και στο (νοσοκομείο) αλ Σίφα», πρόσθεσε.

Σχετικά