Π.Ο. Ατσαλένιος-Ελλοπιακός 1-1: Μπορούσε το “διπλό” “απέδρασε” με τον βαθμό (video – pics)

Η ομάδα της Ελλοπίας προηγήθηκε στην έδρα του Ατσαλένιου στο 26′ με τον Μεγάλο αλλά δεν άντεξε μέχρι το τέλος και τελικά “αρκέστηκε” στον βαθμό της ισοπαλίας!

Η ομάδα του Α.Ο. “Ελλοπιακός” που ερχόταν από τέσσερα, σερί, αρνητικά αποτελέσματα και “καιγόταν” για τους βαθμούς, στο παιχνίδι που έδωσε στο Ηράκλειο, στην έδρα του Π.Ο. Ατσαλένιος, με την ομώνυμη ομάδα, για την 12η αγωνιστική του Δ’ ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας 2023-2024 και το οποίο ξεκίνησε στις 14:00′, κατάφερε και κατέκτησε ένα βαθμό καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Π.Ο.Α. με σκορ 1-1, αποτέλεσμα, που δεν ικανοποιεί, όμως, τους ανθρώπους της ομάδας καθώς προηγήθηκε στο σκορ στο 26′ και “κράταγε” το σκορ μέχρι το 67′!

Το φιλμ του ματς

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ο ΠΟΑ με όπλο την έδρα του είχε την υπεροχή στο ματς, απείλησε πρώτος με μία σέντρα σουτ του Μέμμου η οποία όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Οι παίκτες του Κώστα Φραντζέσκου είχαν την κατοχή της μπάλας σε όλο το α’ μέρος, προσπάθησαν με πλαγιοκοπήσεις των Μέμμου, Βοργιά και Νύκταρη να φέρουν σε θέση βολής τον Φώτη Καϊμακαμούδη ο οποίος είδε να μην “μετρά” γκολ στο 18′ για οφσάιντ! Παρόλα αυτά η άμυνα του Ελλοπιακού έδειχνε να μπορεί να ελέγξει την κατάσταση!

Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, «πάγωσαν» το Ατσαλένιο στο 26′ αφού μέχρι τότε δεν είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Καβουσάκη, εκμεταλλεύτηκαν ολιγωρία της άμυνας και πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Λεωνίδα Μεγάλο.

Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΟΑ προσπάθησε να αντιδράσει όμως το σουτ του Νύκταρη στο 29′ κατέληξε άουτ ενώ δεν είχε τύχη και η κεφαλιά του Μέμμου στο 32′.

Ανούσια η υπεροχή του ΠΟΑ στο α’ μέρος, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος των πρώτων 45′ αφού και το κοντινό σουτ του Λουμπάκη μετά από κόρνερ του Νύκταρη κόντραρε πάνω στα σώματα στις καθυστερήσεις.

Στο 51′ η ομάδα του Σωτήρη Παπαναστασίου έφτασε κοντά στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος με τον Ριζάι να αστοχεί με σουτ εντός περιοχής.

Στο 57′ ο ΠΟΑ που είχε γίνει άκρως επιθετικά με τις αλλαγές του Κώστα Φραντζέσκου, άγγιξε την ισοφάριση, όμως ο Κυριαντζής απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μέμμου μέσα από την περιοχή.

Η πίεση των γηπεδούχων έγινε ακόμη πιο έντονη, με τον Νύκταρη να αναγκάζει σε νέα μεγάλη επέμβαση τον Κυριαντζή στο 61′.

Η ισοφάριση για τον ΠΟΑ ήρθε με τον συνήθη ύποπτο, Φώτη Καϊμακαμούδη, να αξιοποιεί την ασίστ του Ικεότσα κάνοντας το 1-1 στο 67′ με κοντινή προβολή.

Λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα του Ατσαλένιου έφτασε κοντά στην ανατροπή, όμως το σουτ του Σφυρογιαννάκη κόντραρε στα σώματα και έφυγε άουτ.

Το άγχος μεγάλο στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τον ΠΟΑ να διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν τού δόθηκε σε μαρκάρισμα του Νύκταρη στο 83′.

Στο 87′ η εκτέλεση φάουλ του Ριζάι έφυγε μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Καβουσάκη.

Στο 89′ η κεφαλιά του Γιακουμάκη δεν είχε τύχη.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ικεότσα και ο Ρεσβάνης συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι και έπεσαν στο έδαφος παγώνοντας όλους όσοι ήταν στο γήπεδο με τα ιατρικά επιτελεία των ομάδων να σπεύδουν να τους προσφέρουν τις Α’ Βοήθειες!

Ο Νότης Ρεσβάνης χτύπησε και στο αυτί όπου είχε αιμορραγία και ο γιατρός του έκανε προσωρινά ράμματα ενώ έδωσε οδηγία να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο παίκτης επέστρεψε κανονικά με την αποστολή, αεροπορικώς και στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας προκειμένου να υποβληθεί σε ράμματα.

Οι “πρωταγωνιστές”

ΠΟΑ (Κώστας Φραντζέσκος): Καβουσάκης, Κασσωτάκης (85′ Πέριτς), Λουμπάκης, Χαρίτος (85′ Μπέης), Ψαρράς (46′ Ζέλιος), Χατζηανδρέου (55′ Σφυρογιαννάκης), Νύκταρης, Βοργιάς (46′ Γιακουμάκης), Ικεότσα, Νύκταρης, Καϊμακαμούδης.

Ελλοπιακός (Σωτήρης Παπακωνσταντίνου): Κυριατζής, Τσέλλος, Λάμπρου, Ρεσβάνης, Μεγάλος, Ριζάι, Κυπραίος, Καλαμπούκας, Χατζηαντωνίου, Σαντζάκου, Βιέννας.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Νίκος Τρίγκας από την Ε.Π.Σ. Χανίων με βοηθούς τον Νεκτάριο Μαυρεδάκη επίσης από την Ε.Π.Σ. Χανίων και τον Αργύρη Σιγανό από την Ε.Π.Σ. Λασιθίου.

Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Διονύσης Ζούγρας από την Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Πηγή: primesport

Σχετικά