Ένα συστατικό του καφέ που έχει εκπληκτικό όφελος για τον εγκέφαλο – Που βρίσκουμε την ίδια ουσία;

Πολύ πριν εμφανιστούν νευροεκφυλιστικά συμπτώματα ασθενειών, όπως η άνοια και η νόσος του Πάρκινσον, οι ιστοί του εγκεφάλου αρχίζουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα από ένα μπαράζ χημικών επιθέσεων. Η ενίσχυση του νευρικού μας συστήματος έναντι τέτοιων επιθέσεων απαιτεί να επιστρατεύσουμε κάποιου είδους προστασία σε ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο που ονομάζεται αιματοεγκεφαλικός φραγμός.

Ένα μικροσκοπικό σωματίδιο φτιαγμένο από ενώσεις που βρίσκονται στο κατακάθι του καφέ μπορεί να είναι ακριβώς αυτή η προστασία που χρειαζόμαστε, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας (UTEP) απέδειξαν σε εργαστηριακές δοκιμές ότι το ειδικά διαμορφωμένο υλικό τους ήταν κάτι παραπάνω από ικανό να «καθαρίσει» τα είδη των ουσιών που πυροδοτούν τον εκφυλισμό των νευρικών κυττάρων και οδηγούν σε άνοια και νόσο του Πάρκινσον.

«Είναι κρίσιμο να αντιμετωπιστούν αυτές οι διαταραχές προτού φτάσουν στο κλινικό στάδιο», λέει ο χημικός του UTEP και συγγραφέας της μελέτης, Mahesh Narayan.

Και συνέχισε: «Σε εκείνο το σημείο, είναι πιθανό να είναι πολύ αργά. Οποιεσδήποτε τρέχουσες θεραπείες που μπορούν να αντιμετωπίσουν προχωρημένα συμπτώματα νευροεκφυλιστικής νόσου είναι απλώς πέρα από τις οικονομικές δυνατότητες των περισσότερων ανθρώπων. Στόχος μας είναι να βρούμε μια λύση που μπορεί να αποτρέψει τις περισσότερες περιπτώσεις αυτών των καταστάσεων με ένα κόστος που είναι διαχειρίσιμο για όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς».

Διαβάστε τη συνέχεια στο: ourlife.gr

Σχετικά