Τραγωδία στα Τέμπη: Στο χειρουργείο την άλλη βδομάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Ο 21χρονος πολυτραυματίας δίνει τιτάνιες μάχες για να κρατηθεί στη ζωή και παραμένει διασωληνωμένος σε ειδικό κέντρο στη Βοστώνη 

Σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Βοστώνη νοσηλεύεται ο 21χρονος Γεράσιμος – Ιάσονας Γεωργιάδης, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, στα Τέμπη, και την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί σε χειρουργείο.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, την ανακοίνωση για το χειρουργείο έκανε ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας, κ. Λουκάς Αποστολίδης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών από τον εφέτη ανακριτή.

Ο 21χρονος πολυτραυματίας δίνει τιτάνιες μάχες για να κρατηθεί στη ζωή και παραμένει διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι με ειδική πτήση μέσω της 110 Π.Μ. Λάρισας και συνοδευόμενος από ομάδα επιστημονικού προσωπικού, ο 21χρονος είχε πετάξει στις 18 Νοεμβρίου για τις ΗΠΑ.

Ιατρικό, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό από τις ΗΠΑ, είχε βρεθεί στην πόλη της Λάρισας, όπου ξεκίνησε με επιτυχία η προετοιμασία του Βολιώτη φοιτητή, του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, κι έτσι μετά ταξίδεψε για την Βοστώνη, προκειμένου να νοσηλευτεί σε ένα εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης.

Ο νεαρός Βολιώτης λόγω σπουδών ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη, όταν το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας τραυματίστηκε σοβαρά και έκτοτε νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Εδώ και σχεδόν 9 μήνες, δίνει τη μάχη του για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ για μερικές ημέρες είχε μεταφερθεί σε Κέντρο της Γερμανίας.

Σχετικά