Καιρός: Η πρώτη πρόβλεψη Μαρουσάκη για τα Χριστούγεννα – «Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;»

Kαλός θα είναι ο καιρός στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Το Σαββατοκύριακο έρχεται μια θερμή αέρια μάζα από την Αφρική που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία, ακόμη και πάνω από τους 22-23 βαθμούς Κελσίου ενώ αναμένεται και μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του: «Επιμένει ο άστατος καιρός και σήμερα, ενώ από αύριο περιορίζεται προς τα νοτιοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας.

Μάλιστα από Παρασκευή ανεβαίνει αρκετά και η θερμοκρασία για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο ανοιξιάτικο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, νοτιάδες, αραιές συννεφιές κατά τόπους πιο πυκνές, λίγες βροχές και αφρικανική σκόνη».

Μάλιστα με μια δόση χιούμορ, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει: «Οι καμήλες του νότου νικάνε τις αρκούδες του βορρά παρά ότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη! Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μας έρθει και φέτος από τη θάλασσα;».

Για τη θερμή εισβολή το Σαββατοκύριακο μίλησε και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

«Αξιοσημείωτη ακόμη θα είναι η θερμή εισβολή που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τη Πέμπτη 30/11 και μετά η οποία θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία ακόμα και 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σχετικά