Χριστούγεννα: Φωτιά φέτος το εορταστικό τραπέζι – Ακριβότερο έως και 10%

Οι γιορτές πλησιάζουν και το MEGA κάνει ένα συγκριτικό crash test τιμών για τα εδέσματα που περιλαμβάνει το κλασικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ακριβότερο έως & 10%

Ακριβότερο από τις περασμένες χρονιές αναμένεται να είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και οι καταναλωτές το σκέφτονται… με τρόμο. Με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα και τα ποτά να καλπάζει, το καλό τραπεζομάντιλο θα στρωθεί στην τραπεζαρία αλλά δε θα γεμίσει με εδέσματα.

Το εορταστικό τραπέζι, φέτος, θα είναι στο σύνολό του πιο… δύσπεπτο, καθώς οι τιμές όλων των προϊόντων έχουν αυξηθεί περίπου 10% από πέρσι. Οι οικοδεσπότες περιμένουν πως φέτος θα το γεμίσουν ακόμη πιο δύσκολα.

Ένα εορταστικό γεύμα 6 έως 8 ατόμων το 2021 στοίχισε 83€ – 114€, το 2022 κόστισε 98€ – 150€ ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 165 ευρώ. Η τιμή της γαλοπούλας αν και ακόμα δεν έχει παγιωθεί, προμηνύεται ότι θα… κάψει τις τσέπες των καταναλωτών. Το 2021 πωλήθηκε προς 6,85€/kg, το 2022 αυξήθηκε πάνω από 40% πλησιάζοντας τα δέκα ευρώ, ενώ φέτος εκτιμάται ότι η μέση τιμή της θα είναι τα 11,50€/kg.

Ακριβός θα είναι ο προϋπολογισμός και για τα νοικοκυριά που θα επιλέξουν το χοιρινό κρέας.

Μετά το φαγητό, απαραίτητο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που όμως φέτος θα είναι… αλμυρό, καθώς τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες θα ξεπεράσουν τα 15 ευρώ το κιλό.

Πηγή: megatv.com

Σχετικά