Η ευφυής γεωργία στην Κωπαΐδα

Η ΕΥΦΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΠΑΪΔΑ !!
Μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση πραγματοποιήθηκε στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ, που ολοκληρώθηκε με επιτόπια εκπαίδευση στον Πειραματικό Αγρό στην ΚΩΠΑΪΔΑ, στις εγκαταστάσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με θέμα τις δυνατότητες της ΕΥΦΥΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ στην παραγωγή τροφίμων και και γενικότερα στον πρωτογενή τομέα.
Ο οργανισμός ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΝΕΑ ΓΕΝΝΙΑ και η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεχίζοντας, για τρίτη χρονιά, τη συνεργασία τους σχεδίασαν και υλοποιούν ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, το οποίο απευθύνεται στα στελέχη της Γεωπονικής Διεύθυνσης της εταιρείας.


Φέτος η κατάρτιση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του κέντρου ικανοτήτων ευφυούς γεωργίας SMART-AGRO HUB στην ΑΛΙΑΡΤΟ καθώς και στο συνεδριακό κέντρο Αλιάρτου, περιλαμβάνοντας εκπαίδευση πάνω σε νέες τεχνολογίες για τη γεωργία και επιδείξη στον ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΓΡΟ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ, προσκεκλημένος, για αρκετή ώρα, τις εργασίες και ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑαπό τις εξελίξεις που συμβαίνουν στον τομέα αυτό, που μόνο θετικά αποτελέσματα προμηνύουν, ενώ πραγματι ανεβάζουν τον πήχυ των ευθυνών όλων μας στο να εξασφαλίσουμε συνθήκες, που οι παραγωγές θα ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ τις ανάγκες, θα ΠΑΡΕΧΟΥΝ ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, θα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ τους φυσικούς πόρους και θα ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝεισόδημα στους αγρότες, κρατώντας τους στα χωράφια
Όπως ΑΝΕΦΕΡΑ, μεταξύ άλλων, στο σύντομο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ μου, καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους, “..Η ΕΥΦΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ, έρχεται να λύσει προβλήματα και να αντιμετωπίσει σύγχρονες προκλήσεις. Ως Δήμαρχος, που ασκώ τοπική πολιτική, λειτουργώ με ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ για να μην πελαγοδρομώ, αλλά και να καταλήγω σε λήψη αποφάσεων.
Οι παραδοχές εν προκειμένω, είναι πως πάντα θα υπάρχει η ΑΝΑΓΚΗ παραγωγής τροφίμων, η ΚΩΠΑΪΔΑ πάντα θα είναι πεδιάδα, οι ΑΓΡΟΤΕΣ πάντα θα θέλουν υποστήριξη για να έχουν εισόδημα και τέλος είμαστε στην εποχή που η ΕΠΙΣΤΗΜΗ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο για την βελτιώση της ποιότητας των προϊόντων, για την συσχέτηση και εξομάλυνση του λόγου ΚΟΣΤΟΥΣ – ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και την ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ όλων στην κλιματική αλλαγή.
Επομένως σε τούτη τη συνάντηση συντρέχουν όλες οι παραδοχές, που θα έβαζα, ως πολιτικό πρόσωπο, για να είμαι βέβαιος ότι κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ συμβαίνει και χαίρομαι που αυτό συμβαίνει στην ΑΛΙΑΡΤΟ, όπου ο Πειραματικός Αγρός, με τη συνδρομή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεγαλουργεί από το 2018, στις εγκαταστάσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, στην Κωπαϊδα, τεκμηριώνοντας με αυτό τον τρόπο και την ΕΠΙΜΟΝΗ του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την δυναμικότερη παρουσία του ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στην Αλίαρτο, σε κτήριο που, ήδη, κατασκευάζεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Τέλος σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και τη στήριξη του Περιφερειάρχη Φάνης Σπανός και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας.””.

Δείτε όλη την ανάρτηση του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργου Ντασιώτη

Σχετικά