Μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ διεκδικούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης, που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στην υγεία για την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, στην είσοδο του Τ.Ε.Π, στις 11 το πρωί.

Διεκδικούν:
– Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
– Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
– OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου τονίζει:

Αγανάκτηση προκαλεί η συνεχιζόμενη κοροϊδία στους χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους από όλες τις κυβερνήσεις, που «αναγνωρίζουν την προσφορά μας» αλλά αρνούνται το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση με πλήρη δικαιώματα.
Με το νέο νομοσχέδιο που δόθηκε στη διαβούλευση και περιέχει ρυθμίσεις για τις ανανεώσεις του επικουρικού προσωπικού και συμβασιούχων που κάθε άλλο παρά ευνοϊκές είναι! Οι ανανεώσεις «φτάνουν» στην καλύτερη περίπτωση τους 6 μήνες, την ίδια ώρα που δεν γίνεται λόγος για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με την λειτουργία ήδη των περισσότερων τμημάτων να είναι σε οριακό σημείο.
Οι δηλώσεις του Υπουργού πριν λίγους μήνες, που έταζε ότι οι εργολάβοι θα δουν την έξοδο από τα νοσοκομεία και ότι θα σταματήσουν όλοι οι διαγωνισμοί για εργολάβους ανεξάρτητα από το στάδιο που βρίσκονται, αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά κενό γράμμα καθώς οι διαγωνισμοί συνεχίζονται κανονικά ενώ η παράταση των συμβασιούχων ΣΟΧ προβλέπεται για 3 μόλις μήνες.
Όσοι λοιπόν συμβασιούχοι ΣΟΧ (6.000 συμβασιούχοι πανελλαδικά) που ανήκουν στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης έχουν ενεργείς συμβάσεις αλλά στα νοσοκομεία που εργάζονται ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί για την εκχώρηση των εν λόγω υπηρεσιών σε εργολάβους, θα απολυθούν δίνοντας τη θέση τους σε αυτούς.
Ήρθε η ώρα να σταματήσει το υγειονομικό προσωπικό να είναι 2 ταχυτήτων.
Όλοι οι συνάδελφοι με ελαστικές μορφές εργασίες είναι πολύτιμοι.
Ήρθε η στιγμή να αναγνωριστεί η προσφορά τους στο ΕΣΥ.

Σχετικά