Γιώργος Ντασιώτης:Ανεμπόδιστη πρόσβαση για κάθε πολίτη παντού-Δείτε βίντεο,φωτογραφίες

Στο έργο της ανάπλασης της Λεωφόρο Αθηνών στην Αλίαρτο,αναφέρεται με δήλωσή του στο permissos.gr,ο Δήμαρχος Γ. Ντασιώτης και τονίζει τόσο την ταχύτητα εξέλιξης των εργασιών, όσο και στην άρση κάθε, φυσικού ή τεχνητού εμποδίου που υπάρχει στη διαδρομή.

Σύμφωνα με τον κο Ντασιώτη, το έργο είναι τεράστιο , σε έκταση τρεισήμισι χιλιομέτρων και προχωράει ταχύτατα χωρίς να ενοχλεί τη δραστηριότητα της πόλης.

Η κεντρική ιδέα αυτού του έργου είναι η εξασφάλιση απόλυτης προσβασιμότητας όλων των πολιτών, με σημείο αναφοράς τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και για αυτό το λόγο οποιοδήποτε εμπόδιο βρίσκεται επί του χώρου ανάπλασης και δε μπορεί να προσπεραστεί με ασφάλεια αίρεται.

Ως εκ τούτου μετακινούνται ή καταργούνται περίπτερα, που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια, ενώ υποχρεωτικά κόβονται και κάποια δέντρα που είναι σε εντελώς λάθος σημείο και , εκτός από τις τεράστιες φθορές, που προκαλεί το ριζικό τους σύστημα, δεν επιτρέπουν την ανεμπόδιστη προσπέλαση τους από τους πεζούς.

Για την κοπή τους αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης της Τεχνικής υπηρεσίας και προκειμένου να αποκατασταθεί το περιβαλλοντικό ισοδύναμο από την απώλειά τους, ο Δήμος θα προμηθευτεί πολλαπλάσια ποσότητα δέντρων που θα φυτευτούν σε κατάλληλους κοινόχρηστους χώρους. Πάντων όλων προηγείται ο άνθρωπος και κυρίως ο ανήμπορος.».

Δείτε ακόμα

Η Αλίαρτος αλλάζει! Ανάπλαση της Λεωφόρου-Πρόσβαση ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους(video – pics)

Σχετικά

Μία άποψη για το “Γιώργος Ντασιώτης:Ανεμπόδιστη πρόσβαση για κάθε πολίτη παντού-Δείτε βίντεο,φωτογραφίες”

  1. Πυθαγόρας

    Περαστικέ αποχαιρέτα τα πλατάνια που ήξερες
    Ο ίσκιος τους δεν θα σε δροσίζει πιά
    ούτε το θρόϊσμα των φύλλων τους θα σε συντροφεύει

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα