Πρωτοδικείο Θήβας:” Έφτασε ο κόμπος στο χτένι”

  Έτσι απλά και περιεκτικά περιγράφει ο ΄΄σοφός λαός΄΄ την αγανάκτηση και το τέλος ανοχής, όταν βιώνει μια συνεχόμενη δυσμενή εξέλιξη των πραγμάτων και πλέον νιώθει ότι πρέπει να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

 Αυτό είναι κυριολεκτικά το συναίσθημα που ξεχειλίζει σήμερα στις δημόσιες αναφορές και τοποθετήσεις των εκπροσώπων κάθε αρχής και φορέα της Θήβας, μετά την διαφαινόμενη υποβάθμιση και τελικό κλείσιμο των υπηρεσιών του Πρωτοδικείου Θήβας.

  Οι αιτίες που έχουν οδηγήσει σε αυτή την φόρτιση ξεκινούν χρόνια πριν, όταν με αφορμή την πολιτική της συγχώνευσης δημοσίων υπηρεσιών, ξεκίνησε η αποψίλωσή τους και η μεταφορά τους, υποβαθμίζοντας την λειτουργία της πόλης ως Διοικητικό κέντρο της ευρύτερης Επαρχίας Θηβών, με άμεσες επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων της μεγαλύτερης πληθυσμιακά περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας  Βοιωτίας.

  Όσο και εάν οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι αυτό αφορά ΄΄οριζόντιες αποφάσεις΄΄ της κεντρικής Διοίκησης, περίμεναν και πλέον απαιτούν από τους υπεύθυνους, να ληφθούν υπόψιν  αφενός οι ιδιαιτερότητες της περιοχής και αφετέρου μια πιο αντικειμενική εξισορρόπηση της κατάστασης, που δεν θα οδηγεί σε μονομερή υποβάθμιση και  οικονομικό μαρασμό την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

  Εμείς ως Θηβαίοι  πολίτες τιμώντας την μακραίωνη ιστορία της πόλης μας και την αξιοζήλευτη παγκόσμιας αναφοράς πολιτιστική της διαδρομή, θα σταθούμε αγωνιστικά δίπλα στις αρχές και στους φορείς, απαιτώντας πλέον και όχι παρακαλώντας, την δικαίωση στο θέμα του Πρωτοδικείου αλλά και την γενικότερη αναβάθμιση του τόπου μας.

                                                                                     Σταμάτης Χαλβατζής

Σχετικά