Συναγερμός στη Βοιωτία για τα έντονα καιρικά φαινόμενα-Συστάσεις προστασίας από την Π.Ε.

xionia ektakto

«Προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα από 29 έως 31/01/2024 στην Π.Ε. Βοιωτίας»

 Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δελτία της ΕΜΥ από σήμερα Δευτέρα έως Τετάρτη 31-01-2024 αναμένεται έντονη επιδείνωση του καιρού, που θα πλήξει τη Στερεά Ελλάδα και θα επηρεάσει τη Βοιωτία, η οποία θα συνοδεύεται από έντονες χιονοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις.

Λόγω της σοβαρότητας και επικινδυνότητας των φαινομένων, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα κάτωθι:

  • Οι Δήμοι να θέσουν σε ετοιμότητα τις υπηρεσίες τους για την αντιμετώπιση των τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργηθούν σε υποδομές στις  περιοχές  ευθύνης τους, ιδιαίτερα των περιοχών με  ιστορικό εκδήλωσης φαινομένων πυκνών χιονοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και των άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών να επιτύχουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για  μείωση των όποιων προβλημάτων δημιουργηθούν.
    • Οι Πρόεδροι  των Κοινοτήτων να ενημερώσουν τους κατοίκους των χωριών ιδιαίτερα των ορεινών και ημιορεινών περιοχών, για τους κινδύνους που ενδεχομένως να προκύψουν από τα πιθανόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ώστε να λάβουν τα μέτρα αυτοπροστασίας τους, να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και ιδιαίτερα εκείνους που δραστηριοποιούνται ή εργάζονται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους, αγρότες , μελισσοκόμους κλπ).
    • Καλούνται όλοι οι αγρότες για τη λήψη όλων των μέτρων αυτοπροστασίας τους από τους κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και να αποφύγουν τις εργασίες σε εξωτερικούς χώρους.
    • Οι κτηνοτρόφοι μας πρέπει να περιορίσουν τα ζώα τους εντός των κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων για τη διασφάλιση του ζωικού τους κεφαλαίου, να εξασφαλίσουν  ικανή ποσότητα ζωοτροφών για 2-3 ημέρες τουλάχιστον και να αποφύγουν ή/και περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.
    • Οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις κυψέλες τους από μέρη κοντά σε κοίτες χειμάρρων, ποταμών και περιοχών που συνήθως πλημμυρίζουν. Επιπλέον, να αποφύγουν τις εξωτερικές εργασίες στα μελισσοκομεία τους αλλά και τις μετακινήσεις των κυψελών τους και παράλληλα να φροντίσουν για την επάρκεια τροφής των μελισσών, ώστε να αποφευχθεί η ψύξη τους.
                                   Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας   ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Σχετικά