Παρνασσός:Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας από ψηλά

Το όρος Παρνασσός βρίσκεται στη Στερεά Ελλάδα και εκτείνεται στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Με υψηλότερη κορυφή την Λιάκουρα, στα 2457 μ., αποτελεί ένα από τα ψηλότερα βουνά της Ελλάδας αλλά και ένα από τα ομορφότερα, κατάφυτο από Κεφαλλονίτικα έλατα με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά που γοητεύει τον επισκέπτη όλο τον χρόνο. Έκεί βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού σε ύψος 1.640-2.260 μέτρων .

Απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και είναι αγαπημένο μέρος για επίσκεψη ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Χιονοδρομία με θέα τη θάλασσα Σε πολλά σημεία του χιονοδρομικού πεδίου υπάρχει οπτική επαφή με τον Κορινθιακό, αλλά και τον Ευβοϊκό κόλπο. Η δυνατότητα της χιονοδρομίας με θέα τις ελληνικές θάλασσες, εκτινάσσει την χιονοδρομική εμπειρία στα ύψη.

Πίστες Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού υπάρχουν δύο χιονοδρομικές περιοχές, τα Κελάρια και η Φτερόλακα, οι οποίες διαθέτουν συνολικά: 21 πίστες και 7 χιονοδρομικές διαδρομές 5 συνδετικά μονοπάτια 4 μίνι πίστες αρχαρίων με babylifts με συνολικό μήκος πιστών τα 34 χλμ.

Οι funs της πούδρας θα βρουν αρκετές εκτός πίστας διαδρομές για freeride. Επίσης, λειτουργούν και 2 Snow Fun parks σε Κελλάρια και Φτερόλακα. Τέσσερις από τις πίστες, οι Νο6 Ηνίοχος, Νο8 Ηρακλής, Νο9 Οδυσσέας και Νο2 Βάκχος, είναι πιστοποιημένες από την διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας (F.I.S Homologation) για την διοργάνωση διεθνών αγώνων σκι.

Βίντεο από blackdim

Σχετικά