Στη γενική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου η ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας

Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας συμμετέχει και στηρίζει τη γενική απεργία της 28ης του Φλεβάρη που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καλώντας τα μέλη του να συμμετέχουν στην κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα (δηλώσεις
συμμετοχής μέχρι και τη Δευτέρα 26-02-2024 στα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη των προέδρων), όσο και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νομό μας.

Η απεργία συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από το έγκλημα των Τεμπών.

“Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας–στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά–στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να
βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.”

Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει κοροϊδία τις αυξήσεις στο Δημόσιο:

“Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις–κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος βγαίνει στις εκπομπές του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ν.Δ (κατά τα άλλα δημοσιογράφου) και άλλων ΜΜΕ
και δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425 ευρώ.

Τα λέει και ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ καθόλου, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.”

“Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ενωτικά και δυνατά!
«Οι ΖΩΕΣ μας πάνω από τα ΚΕΡΔΗ τους–Αυξήσεις μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια»
Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις–κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.”

Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου τομέα διεκδικούν:

1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς
4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Σχετικά