Κάστρο Βοιωτίας:«Αθήνα ερχόμαστε!» ΒΙΝΤΕΟ

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αγρότες από το Κάστρο Βοιωτίας, με προορισμό την Αθήνα και το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όπου σήμερα χτυπάει η καρδιά της αγωνιζόμενης αγροτιάς.

Ήδη τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα που συγκεντρώθηκαν από τη Θεσσαλία και τη Βοιωτία έχουν ανάψει τις μηχανές τους και γίνονται οι τελευταίες προετοιμασίες πριν την αναχώρηση

«Αθήνα ερχόμαστε!» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί, με τους αγρότες να δηλώνουν ανυπόμονοι για τη στιγμή που θα περάσουν με τα τρακτέρ μπροστά από τη Βουλή, μαζί με τον λαό της Αττικής που θα έχει συγκεντρωθεί για συμπαράσταση.

Οι περισσότεροι αγρότες οδήγησαν χθες πάνω από 7 ώρες τα τρακτέρ και θα οδηγήσουν άλλες τόσες σήμερα μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Ξεκίνησαν από το μπλόκο της Καρδίτσας στον Ε65, από το μπλόκο του Πλατυκάμπου στη Λάρισα και από τον Αλμυρό Βόλου και συναντήθηκαν στο μπλόκο της Ανθήλης έξω από τη Λαμία, από όπου αναχώρησαν για το Κάστρο.

Στον δρόμο προς Αθήνα θα ενωθούν και με άλλους αγρότες που θα συναντήσουν, όπως αυτούς της Εύβοιας που ήδη έχουν ξεκινήσει. Παράλληλα στον Πειραιά κατέφτασαν οι αγρότες της Κρήτης, ενώ καθ’ οδόν βρίσκονται αγρότες με μηχανήματα ή και λεωφορεία από όλη τη χώρα.
Είμαστε στο πλευρό των αγροτών

Με σύνθημα «Είμαστε στο πλευρό των αγροτών! Τους υποδεχόμαστε με μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο», θα διαδηλώσουν μαζί με τους αγρότες χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα εργατικών σωματείων, Ομοσπονδιών, Φοιτητικών Συλλόγων και μαζικών φορέων της Αττικής.

Τα σωματεία καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών, να τους υποδεχτούν με ένα μεγάλο συλλαλητήριο, να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση και στους μεγάλους ομίλους.

Από τις 4 τα ξημερώματα ξεκίνησαν τα τρακτέρ από το μπλόκο των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της πολύπαθης βόρειας Εύβοιας για το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Σχετικά