Αποχωρούν οι αγρότες από την Αθήνα,δείτε live

«Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα ότι πρέπει να δώσει λύσεις», λένε οι αγρότες – Στα μπλόκα θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων

Αποχωρούν οι αγρότες από το Σύνταγμα, όπως ήταν προγραμματισμένο, παρά την μερίδα αγροτών, οι οποίοι επιθυμούσαν να παραμείνουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, με δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης (21/2), τόνισε ότι η αποχώρηση των αγροτών γίνεται σταδιακά, όπως είχε προγραμματιστεί.

«Θα φύγουμε σήμερα, με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που είχε και τη στήριξη των Αθηναίων αναδείξαμε το πρόβλημα. Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα ότι πρέπει να δώσει λύσεις στους αγρότες και μετά ας ξύσει τον πάτο του βαρελιού για άλλες κοινωνικές ομάδες», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, λόγω της αποχώρησης των τρακτέρ.

Ειδικότερα οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα τρακτέρ: Πανεπιστημίου – Πλ. Ομονοίας – Αγ. Κωνσταντίνου – Πλ. Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – Λ . Αθηνών – Λ. Κηφισού.

Επισημαίνεται ότι, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους και να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι, στο χθεσινό συλλαλητήριο έλαβαν μέρος 6.500 διαδηλωτές, αλλά και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν στον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ».

Δείτε ακόμα

Οι αγρότες από τη Boιωτία στο Σύνταγμα (ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ)

Σχετικά