Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Θήβας για συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Όλοι στον αγώνα για να μην ερημώσει ο τόπος μας
Για δουλειά και ζωή με δικαιώματα

  Η οργή και η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων και του λαού για την ακρίβεια, την άδικη φορολογία, την υποβάθμιση δομών και υπηρεσιών πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας!

Σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς, ο αγώνας που διεξάγουν τα Σωματεία για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, είναι ώρα να συνενωθούν σε ένα μεγάλο διεκδικητικό ποτάμι με κορύφωση τη μεγάλη Απεργία στις 28 Φλεβάρη.
Να συνενωθούν με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της νεολαίας που κινητοποιείται ενάντια στο νόμο για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, των βιοπαλαιστών αγροτών που κινητοποιούνται ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει. Για να δοθεί δυναμική συνέχεια στον αγώνα ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης για κλείσιμο του Πρωτοδικείου της Θήβας, για την αναβάθμιση όλων των δομών και υπηρεσιών της περιοχής.
Η 28η Φλεβάρη είναι, ταυτόχρονα, μια ημερομηνία – σύμβολο αφού συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.
Είμαστε συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε:
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!
Ένα χρόνο μετά, με τις διαδικασίες να προχωράνε με ρυθμούς «χελώνας» και την ατμόσφαιρα να «μυρίζει» συγκάλυψη, συνεχίζουμε να απαιτούμε:

 • Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα.
 • Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες.
 • Να βρουν δικαίωση οι οικογένειες των θυμάτων.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
Το σύνθημα αυτό που βροντοφωνάχτηκε από εκατομμύρια εργαζομένων, λαού και νεολαίας σε όλη την Ελλάδα αποκάλυψε την αιτία του εγκλήματος στα Τέμπη.
Οι 57 νεκροί των Τεμπών δεν ξεχάστηκαν. Ήταν παρόντες στους αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας και όλων των πολιτών, γιατί ήταν παρούσα η ίδια αιτία που οδήγησε στο έγκλημα: Η εγκληματική πολιτική «κόστους – οφέλους» με την οποία δε διστάζουν να θυσιάζουν τις ανάγκες και τις ζωές των πολλών για τα κέρδη των λίγων. Είναι η ίδια λογική που τους οδηγεί στην πρόταση για κλείσιμο του Πρωτοδικείου σήμερα, ίσως του Νοσοκομείου αύριο και στη συνέχεια όλων των υπηρεσιών της Θήβας.
Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη:

 • Για τους 179 συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους το 2023 την ώρα του μεροκάματου.
 • Για την επικίνδυνη κατάσταση στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας, στο ΕΚΑΒ, που έχει σαν αποτέλεσμα συνάνθρωποί μας να χάνουν ακόμα και τη ζωή τους.
 • Για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, μικρής επαγγελματικής στέγης και τις εξώσεις, όπως δυστυχώς ζήσαμε και στη Θήβα.
  Αυτά τα κέρδη των λίγων απέναντι στις ανάγκες των πολλών, είναι άλλωστε και η αιτία για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς μας.
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
  Απορρίπτουμε τις αυξήσεις – κοροϊδία της κυβέρνησης, τις «τριετίες μαϊμού που διαγράφουν 12 χρόνια από τον εργασιακό μας βίο (2012-2023)», τα «pass» και τα «voucher» που θέλουν να στριμώξουν τις ανάγκες μας στο στενό κορσέ των επιδομάτων και της ανασφάλειας.
  Απαιτούμε υπογραφή Σ.Σ.Ε. σε όλους τους χώρους και κλάδους δουλειάς με ουσιαστικές αυξήσεις και καθολικότητα ισχύος για όλους.
  Μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.
  Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
  Διεκδικούμε μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας.
  ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
  Καλούμε τα Σωματεία της δύναμής μας, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, την νεολαία, τους αγρότες, του πολίτες της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 28 Φλεβάρη και να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων και ώρα 12:00 π.μ. .
  ΤΟ Δ.Σ.

Σχετικά