Τζο Μπάιντεν: Αποκάλεσε «π… γιο» τον Πούτιν και τον κατέταξε στις υπαρξιακές απειλές για την ανθρωπότητα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προανήγγειλε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι

Στις «υπαρξιακές απειλές» για την ανθρωπότητα κατέταξε ο Τζο Μπάιντεν τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο αποκάλεσε «π… γιο» σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο.

«Η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν επίσης αυτός ο crazy son of a btich, ο Πούτιν, και άλλες, και πάντα πρέπει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου των ΗΠΑ σε ομιλία παρούσία ολιγομελής ομάδας δημοσιογράφων.

Ο Μπάιντεν καταφέρθηκε και σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την αντίδρασή του στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή καθώς ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παρομοίασε τα προβλήματά του με την αμερικανική δικαιοσύνη με τον διωγμό του ρώσου αντιπολιτευόμενου.

«Αν σας έλεγα εγώ τίποτα τέτοιο πριν από 10 ή 15 χρόνια, θα νομίζατε όλοι πως χρειάζομαι εγκλεισμό σε ψυχιατρείο. Δεν ξέρω πώς διάολο του ήρθε» είπε ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε πως αύριο, Παρασκευή, θα ανακοινώσει νέες, «μείζονες» κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι για τον οποίο κατηγορεί προσωπικά τον ρώσο ομόλογό του και τους «τραμπούκους» του.

Ο Τζο Μπάιντεν, που φέρεται να βρίζει πολύ κατ’ ιδίαν, είχε χρησιμοποιήσει την ίδια έκφραση, «son of a bitch», αντιδρώντας σε ερώτηση που τού υπέβαλε δημοσιογράφος του Fox News, του τηλεοπτικού δικτύου που προτιμά η δεξιά στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2022, πιθανόν χωρίς να συνειδητοποιεί πως το μικρόφωνό του παρέμενε ανοικτό.

Σχετικά