Τέμπη: Βαριά η ατμόσφαιρα στο τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας-BINTEO

Με δακρυσμένα μάτια οι συγγενείς – Ιερώνυμος Λαρίσης: «Τον κεκοιμημένο δεν τον τιμάς με θόρυβο»

Στο σημείο, που σημειώθηκε ένα χρόνο πριν η τραγωδία των Τεμπών, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής (25/2) τρισάγιο για την ανάπαυση των 57 αθώων ψυχών, από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ, καθώς συγγενείς και φίλοι έπρεπε να βρεθούν στο σημείο, που έχασαν τόσο άδικα τους ανθρώπους τους.

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος Λαρίσης, τόνισε: «Θυμόμαστε τις 57 ψυχές των ανθρώπων μας που πια είναι δικοί μας άνθρωποι. Είναι δική μας ευθύνη να τους θυμάστε και να τιμάμε αυτή τη μνήμη. Είναι μια μέρα βαριά σήμερα, αυτοί οι άνθρωποι είναι στο επίκεντρο των σκέψεων και της προσευχής μας. Μέσα σε όλα αυτά είναι και όλα τα άλλα που ακούμε αυτές τις ημέρες. Έναν κεκοιμημένο τον τιμάς πολύ με την σιωπή, τον τιμάς πολύ με την προσευχή, δεν τον τιμάς με τον θόρυβο. Για άλλη μια φορά η μικροπολιτική έρχεται να καλύψει την ουσιαστική πολιτική, δηλαδή το πως θα γίνει για να είναι ασφαλείς οι σιδηρόδρομοι, οι τόποι μας να είναι καύχημα μόνο για την ομορφιά τους και να μην γίνονται διάσημοι για άλλους λόγους. Όλα τα άλλα είναι απλά λόγια που κουράζουν. Όλα αυτά τα λόγια δεν δικαιώνουν τις ψυχές που έφυγαν, οι ψυχές αυτές θα βρουν τη δικαίωση όταν θα είμαστε σίγουροι ότι οι σιδηρόδρομοί μας είναι ασφαλείς και τα πράγματα θα δουλεύουν σωστά. Στον χρόνο επάνω η δική μας συμβουλή είναι για να μην μείνουν οι νεκροί αυτοί μια ακόμη ανάμνηση ενός θλιβερού δυστυχήματος, θα πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ώστε να πάμε συνολικά τον τόπο μπροστά. Ο Θεός να τους αναπαύει».

Το σημείο, που ένα χρόνο πριν χάθηκαν 57 αθώες ψυχές

Η στιγμή του τρισάγιου για τα θύματα των Τεμπών

Πλήθος συγγενών και φίλων βρίσκονται στο σημείο για να τιμήσουν τους ανθρώπους που έχασαν

Ένα από τα στεφάνια που άφησαν μερικοί από τους γονείς

Τα μερικά από τα λουλούδια που άφησαν οι γονείς των θυμάτων

Πηγή: onlarissa

Σχετικά