Χειροτονία Ιερέα στον Μητροπολιτικό Ναό Θηβών-ΦΩΤΟ

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θηβών τελέστηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Ιωάννη Πρέντζα. Τη χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος συμπαραστατούμενος από ιερείς της επαρχίας μας. Ο χειροτονούμενος στο λόγο του αναφέρθηκε στην ιερωσύνη έχοντας επίγνωση του βάρους που αναλαμβάνει, ενώ ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την πατρική του αγάπη και εμπιστοσύνη και όλους όσοι του έχουν συμπαρασταθεί στη ζωή του.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον π. Ιωάννη αναφέρθηκε στη σημασία του μυστηρίου της ιερωσύνης και την διακονία του ιερέα στην Εκκλησία, όπως μας δίδαξε ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο οποίος δεν ήλθε να διακονηθεί αλλά να διακονήσει τους ανθρώπους. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, του οποίου την ανάμνηση της Α΄και Β΄ εύρεσης της τιμίας κεφαλής Του τιμάει η Εκκλησία αυτή την ημέρα αυτή.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλε χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Αντώνιο Τσαρουχά και τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Θήβας κ. Στάμο Χαρίση

.imtl.gr

.

Σχετικά