Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία “Δωροθέα” στη Βοιωτία-Δείτε live την πορεία της

Ο λύκος που έγινε αρνάκι

Η πολλά “νερά” υποσχόμενη επερχόμενη κακοκαιρία τελικά υποβαθμίζεται σε ως μια συνήθης εποχιακή κακοκαιρία. Στις δύο συγκριτικες εικόνες φαίνεται τι έταζε το αμερικανικό καιρικό μοντέλο (gfs) την Κυριακή και τι μας φέρνει τώρα.

Παρόλα αυτά στην κακοκαιρία δόθηκε ονομασία “Δωροθέα”. Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για μία μέτριας έντασης βροχο-κακοκαιρια.

Σήμερα και την Πέμπτη θα έχουμε νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 18 βαθμούς.

Την Παρασκευή αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στο χιονοδρομικό του Παρνασσού. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενησουν και σύντομα θα σταματήσουν.

Από το Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας.

Βροχές με πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται οτι θα έχουμε από το απόγευμα της Δευτέρας (4 Μαρτίου).

Λουκας Τασιος

ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δείτε live την πορεία της

Σχετικά

Μία άποψη για το “Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία “Δωροθέα” στη Βοιωτία-Δείτε live την πορεία της”

  1. Κύριε Τάσιε,
    Η ονοματοδοσία σε έντονες κακοκαιρίες, δίνεται από τις μετεωρολ. υπηρεσίες των χωρών που επηρεάζονται πρώτες. Έτσι, το όνομα “Dorothea” δόθηκε από την Ιταλική Μετεωρ. Υπηρεσία http://www.meteoam.it/it/storm-naming
    Δεν έχει “βαφτισθεί” από την ΕΜΥ, στη λίστα της οποίας δεν υπάρχει αυτό το όνομα.
    Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι πρόκειται για μια συνήθη χειμωνιάτικη κακοκαιρία, με έντονα φαινόμενα στα δυτικά.
    Και μια φιλική συμβουλή … μην στηρίζεστε στο μοντέλο GFS καθώς δεν έχει καλή χωρική ανάλυση (22 χλμ). Προτιμήστε το Ευρωπαϊκό (ECMWF) ή το Γερμανικό (ICON) που έχουν καλύτερη ανάλυση (9 και 7 χλμ., αντίστοιχα).

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα