ΕΛΓΑ: Διήμερο πληρωμών ύψους 76 εκατ. ευρώ

Στην πληρωμή αποζημιώσεων συνολικού ύψους 76 εκατ. ευρώ προχωρά αύριο Τρίτη 2 Απριλίου και Τετάρτη 3 Απριλίου ο ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα, αύριο Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ 60 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις έτους 2023.

«Με την πληρωμή αυτή έχουν καταβληθεί σε διάστημα δύο μηνών 130 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς, ενώ προβλέπεται η εξόφληση όλων των οφειλόμενων αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του α’ εξαμήνου του 2024», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις για το έτος 2023 καθώς και προκαταβολές στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου, κυρίως ελαιοκαλλιεργητές

Την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, στις 12 το μεσημέρι καταβάλλονται μέσω του ΕΛΓΑ, από την κρατική αρωγή, 16 εκατ. ευρώ, ως προκαταβολές αποζημιώσεων στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου, κυρίως ελαιοκαλλιέργειες, για τις καταστροφές τις οποίες υπέστησαν από την πύρινη λαίλαπα το καλοκαίρι 2023, στις Περιφερειακές Ενότητες, Δωδεκανήσου-Ρόδου, Μαγνησίας και Έβρου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Το ΥπΑΑΤ και ο ΕΛΓΑ δικαιώνουν τις προσδοκίες των αγροτών. Με συνέπεια και συστηματική προσπάθεια, τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα και με τις πληρωμές που κάνουμε συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των παραγωγών μας».

Σχετικά