Παρέμβαση στη Βουλή για τις μετακινήσεις γιατρών από τα Κ.Υ. Αλιάρτου-Διστόμου

Καταδικαστέα η τακτική του «εντέλλεσθε» για τις μετακινήσεις των ιατρών

Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Μουλκιώτης, με άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση – Αναφορά, απευθυνόμενη στον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα τα εύλογα και δίκαια αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας (ΕΝΙΒ).

Με την αναφορά του, ο Γιώργος Μουλκιώτης μεταφέρει στη Βουλή τις εύλογες διαμαρτυρίες  της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας για τη μετακίνηση 6 γενικών ιατρών από το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και το Κέντρο Υγείας Διστόμου προς το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, προκειμένου να καλυφθούν εφημερίες για τον μήνα Απρίλιο.

Όπως επισημαίνεται και στο σχετικό υπόμνημα της ΕΝΙΒ, παράλληλα με το «εντέλλεσθε» των μετακινήσεων των ιατρών, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις των δομών υγείας, αφενός δεν έχει καλυφθεί κανένα πάγιο αίτημα των νοσοκομειακών ιατρών για ταυτόχρονη προκήρυξη όλων των υπαρκτών κενών οργανικών θέσεων και για μαζικές προσλήψεις μονίμου προσωπικού, αφετέρου δε στην προκειμένη περίπτωση το «εντέλλεσθε» προκαλεί αυτονόητα μείζον πρόβλημα στα Κέντρα Υγείας Διστόμου και Αλιάρτου.

Με την συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Γιώργος Μουλκιώτης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Υγελιας, να λάβει άμεσα και σοβαρά υπόψη τις ως άνω αντιρρήσεις, σε συνδυασμό και με όσα αιτήματα έχει θέσει πάγια η ΕΝΙΒ, καθώς και να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις και τις σχετικές ενέργειες του.

Διαβάστε επίσης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Αποδυναμώνουν τα Κ.Υ. Αλιάρτου-Διστόμου-Μετακινούν γιατρούς για να καλύψουν εφημερίες στην Άμφισσα

Σχετικά