Την Κυβέρνηση καταγγέλει με ψήφισμα το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Δ.Θηβαίων για το Πρωτοδικείο

Ψήφισμα της Έκτακτης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα : “Ενημέρωση για το νέο Δικαστικό Χάρτη και λήψη απόφασης κινητοποιήσεων για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Θήβας”

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων κατά την Έκτακτη  συνεδρίασή του στις 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024,  με μοναδικό θέμα συζήτησης : «Ενημέρωση για το νέο Δικαστικό Χάρτη και λήψη απόφασης κινητοποιήσεων  για  την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Θήβας»  στη συζήτηση του οποίου παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Ελ.Κτιστάκις, Γ.Μουλκιώτης, Παν.Πούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ.Ντασιώτης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Λουκία Θεοδώρου-Μαγουλά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ. Γ.Αραπίτσας, η Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κ. Σωτ. Μανάρα Μαυράκη καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, όπου μετά από εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος

Με το παρόν ψήφισμα καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , η οποία με βάση το σχέδιο νόμου για το νέο  Δικαστικό Χάρτη, υποβαθμίζει το Πρωτοδικείο Θήβας, μετά από  90 και πλέον χρόνια από την απρόσκοπτη και αυτοτελή λειτουργία του.

Καταδικάζουμε τον εμπαιγμό που υφίσταται η πόλη και η ευρύτερη  περιοχή της Θήβας, καθώς η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με όσα είχαν ανακοινωθεί δια στόματος του Πρωθυπουργού , αδιαφόρησε για τα αντικειμενικά-τεχνοκρατικά κριτήρια που πληροί το Πρωτοδικείο Θήβας.

Η υποβάθμιση και μετέπειτα συγχώνευση  του Πρωτοδικείου Θήβας σε καμία περίπτωση δε θα συμβάλλει στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης. Αντιθέτως θα δημιουργήσει προβλήματα και στην ταχύτητα και στην ταλαιπωρία των πολιτών.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μείνει αυτό το σχέδιο σε σχέση με το Δήμο μας εκεί που απαιτείται να μείνει , δηλαδή στα χαρτιά.

Δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε μορφής κινητοποίηση προκειμένου να αποδείξουμε ότι η πόλη μας δε μπορεί να υποβαθμιστεί.

Δηλώνουμε επίσης ότι όποιος διανοηθεί να στηρίξει το νέο σχέδιο νόμου για το Δικαστικό χάρτη όπως αυτό έχει εισαχθεί  είτε συλλογικά, είτε ατομικά ,θα καταδικαστεί πολιτικά από σύσσωμη τη Θηβαϊκή Κοινωνία.

Το Πρωτοδικείο μας θα συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του , καθώς διαθέτει όσα ο Νόμος (N.4938/2022 αρ.2 παρ.4)  απαιτεί και κανείς δε μπορεί να σταθεί απέναντι στο Νόμο.

ΨΗΦΙΣΜΑ για ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ 2

Δείτε το βίντεο της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σχετικά