Τι συμβαίνει όταν δεν πλένεις το μπουκάλι νερού σου;

Αν υπάρχει ένα αγαθό, το οποίο είναι συνυφασμένο με την ύπαρξη ζωής, αυτό είναι αδιαμφισβήτητα το νερό. Είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό, τη μεταφορά συστατικών μέσα και έξω από τα κύτταρα, την κυτταρική ομοιόσταση, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. Άρα για να μην μείνεις αφυδατωμένη, σίγουρα έχεις κοντά σου πάντα το μπουκάλι σου με το νερό. Ωστόσο, πόσο καθαρό το διατηρείς;

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της ομάδας στον ιστότοπο πόρων WaterFilterGuru, η οποία εξέτασε περισσότερους από 1.000 χρήστες TikTok, το 15% των ερωτηθέντων, παραδέχτηκε ότι καθαρίζουν τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού, μόνο μερικές φορές το μήνα. Oι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, όταν δεν πλένεις το μπουκάλι νερό σου. Πίνεις πραγματικά ιούς, βακτήρια και μύκητες με κάθε γουλιά;

Τι υπάρχει μέσα στο μπουκάλι νερού σου;


Όταν το ανοίγεις συχνά και πίνεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το μπουκάλι εκτίθεται στον αέρα και σε διαφορετικά περιβάλλοντα και έτσι εισέρχονται ιοί. Επιπλέον, όταν πίνεις από αυτό, τα μικρόβια από το στόμα σου μεταφέρονται ξανά στο νερό και αυτό δημουργεί βακτήρια, ενώ αντιλαμβάνεσαι ότι το να δίνεις να πίνουν από το μπουκάλι σου και άλλοι, να προσθέτεις στο νερό φρούτα, πάγο και ούτω καθεξής, το καθιστά αυτόματα εστία μικροβίων.

Μετά από κάποιες μέρες δημιουργούνται βιοφίλμ μέσα στο μπουκάλι, τα οποία πρόκειται για αποικίες βακτηρίων, που συχνά προσκολλώνται σε μια επιφάνεια. Οι αποικίες αυτές στην ουσία δημιουργούνται από πολλούς παθογόνους μικροοργανισμούς.

Τι θα συμβεί αν πίνεις νερό από βρώμικο μπουκάλι νερού;

Ο πραγματικός λόγος για να πλύνεις το μπουκάλι σου είναι για να αποτρέψεις την εισαγωγή άγνωστων μικροβίων στο σώμα σου. Πόσο μάλλον εάν το έχεις μοιραστεί το μπουκάλι νερό με έναν φίλο που έχει αρρωστήσει. Ακόμα, ορισμένα βακτήρια, μύκητες και ιοί μπορούν να επηρεάσουν την αναπνευστική σου υγεία, τη στοματική υγεία και τη γαστρεντερική υγεία.

Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να το καθαρίσεις;

Συνίσταται να πλένεις καθημερινά το μπουκάλι με πολύ καυτό νερό από τον νεροχύτη, ή να βράσεις σε έναν βραστήρα νερό. Ακόμη, μία φορά την εβδομάδα είναι πάντα καλό να το πλένεις καλά με μια βούρτσα για μπουκάλια και λίγο σαπούνι πιάτων. Το βιδωτό σπείρωμα δεν θα πρέπει να αμελείται, ενώ πριν το χρησιμοποιήσεις, πρέπει έχει στεγνώσει καλά, γιατί όπως είναι γνωστό, τα μικρόβια αγαπούν την υγρασία.

Πηγή: ladylike.gr

Σχετικά