Σε μεθοδευμένη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ προχωρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής στo νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την δημόσια υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αναφέρθηκα στη μεθόδευση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ αφού από την πρώτη κιόλας διακυβέρνησή της σε αυτό ακριβώς στοχεύει!

Και οι επικοινωνιακές εξαγγελίες της κυβέρνησης για «γιατρός για όλους», κατέληξε να είναι με το νομοσχέδιο «γιατρός για λίγους»,

Τόνισα ότι καμία απάντηση δεν έχουν δώσει οι εκάστοτε αρμόδιοι υπουργοί Υγείας στα προβλήματα των δομών υγείας της Βοιωτίας, που με Ερωτήσεις και Αναφορές, έχω αναδείξει στην Βουλή εδώ και πέντε χρόνια, μεταφέροντας τη φωνή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που καθημερινά δίνουν μάχη να κρατήσουν το ΕΣΥ όρθιο και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες!

Αναφέρθηκα επίσης, στην ιδιωτικοποίηση και τα νέα χαράτσια, στις εξετάσεις βιολογικών υλικών με αύξηση κατά 1 ευρώ και αντίστοιχα στους απεικονιστικούς ελέγχους κατά 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό, καθώς και στην αύξηση της τιμής των φαρμάκων, που νομοθετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της επιβολής άμεσων πληρωμών από την τσέπη του φτωχού και μέσου Έλληνα φορολογούμενου για τις υπηρεσίες υγείας!

Ταυτόχρονα αντί για αυξήσεις στους μισθούς των κακοπληρωμένων γιατρών του ΕΣΥ, τους εξωθεί στην παράλληλη υπεραπασχόλησή τους (απογευματινά χειρουργεία και ιατρεία), όπως ακριβώς έπραξε ως υπουργός Εργασίας και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα!

Τέλος σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών για τις ευρωεκλογές και την επιστολική ψήφο, ενώ έχει ήδη επίσημα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, κατήγγειλα ότι η τροπολογία δεν συνιστά μόνο μία ακόμη απόδειξη κακής νομοθέτησης της κυβέρνησης, αλλά καταστρατηγεί τις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου!

Η συνεχιζόμενη συγκάλυψη για τις υποκλοπές, το έγκλημα των Τεμπών, τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων, είναι ένα στοιχείο του DNA των κυβερνήσεων Μητσοτάκη!

Το video της ομιλίας μου: https://youtu.be/cSPPHxHhAQ8?si=iMO_sBy_83VuoI0h

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχετικά