Πέθανε σε ηλικία μόλις 38 ετών η Μαρία Αθανασοπούλου – Είχε διασωθεί από τον σεισμό της Καλαμάτας ενώ ήταν βρέφος

Πέθανε σε ηλικία μόλις 38 ετών, η Μαρία Αθανασοπούλου. Η γυναίκα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την ιστορία της όταν ως βρέφος μόλις 10 ημερών είχε ανασυρθεί ζωντανή από τα συντρίμμια του σπιτιού της οικογένειάς της, 26ωρες μετά τον μεγάλο σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με το Star, η γυναίκα βρισκόταν με το παιδί της στο σπίτι της, όταν υπέστη βαρύ επιληπτικό επεισόδιο με ακαμψία. Όμως δεν κατάφερε να συνέλθει ποτέ.

Στα 38 της χρόνια, πέθανε ξαφνικά στις 5 Απριλίου, ενώ ήταν τριών μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της. Αν και διασώθηκε από τον σεισμό του 1986, η Μαρία Αθανασοπούλου είχε εντοπιστεί σοβαρά τραυματισμένη στον αυχένα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σε όλη της τη ζωή σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Ήμουν στην κούνια μου. Αυτό που με έσωσε ήταν το σίδερο από την κουνουπιέρα, το οποίο, όμως, μπήκε στον αυχένα μου. Με είχαν για νεκρή, οι γονείς μου το έμαθαν από τις ειδήσεις ότι είμαι ζωντανή», είχε πει στο Star το 2023, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

«Έμεινε 26 ώρες στα συντρίμμια, είχε μια βαθιά ουλή στον αυχένα που της άφησε προβλήματα, δεν αναπτύχθηκε ποτέ σωστά», δήλωσε ο πατέρας της μετά τον θάνατό της. «Οι γιατροί δεν κατάλαβαν ποτέ τι είχε. Είχε συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, όμως δεν έπασχε από τη νόσο. Έπαιρνε πολλά φάρμακα, είχε αφόρητους πόνους στο κεφάλι, αστάθεια και επιληψία», ανέφερε.

Σχετικά