Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος στη Θήβα: Ξεκίνησε ο συναρπαστικός αγώνας-ΒΙΝΤΕΟ

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε το Σάββατο 13 Απριλίου από την Κεντρική Πλατεία της Θήβας με τα διαγωνιζόμενα πληρώματα να «παρελαύνουν» το ένα πίσω από το άλλο δίνοντας την ευκαιρία της παρατήρησης των εντυπωσιακών οχημάτων τους από το κοινό!

Τα μεγάλα ονόματα των διαγωνιζομένων ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον για τους ..γνώστες του αθλήματος!

Ο αγώνας που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) με κέντρο και πάλι την πόλη της Θήβας, στην Κεντρική Πλατεία της οποίας έγινε η εκκίνηση το βράδυ του Σαββάτου.

Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρέχουν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Το αγωνιστικό κομμάτι του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου. Τα πληρώματα θα εκκινήσουν το πρωί από το Service Park που θα εδράζεται στο Πάρκο Αγίου Ιωάννη με κατεύθυνση την Ειδική Διαδρομή «Θήβα», μήκους 22.79 χιλιομέτρων, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρώτη εκδοχή του αγώνα, το 2023.

Πρόκειται για μια ακροπολική διαδρομή, η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη και σε απόσταση αναπνοής από την ομώνυμη πόλη. Στη συνέχεια, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην Ειδική Διαδρομή «Ελικώνας», μήκους 12.82 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Έπειτα από το 30λεπτο Service, οι αγωνιζόμενοι θα επανέλθουν στις Ειδικές Διαδρομές «Θήβα» και «Ελικώνας» για το δεύτερο πέρασμα και θα επιστρέψουν στο Service Park.

Η Ειδική Διαδρομή «Μοσχοπόδι», μήκους 14.53 αγωνιστικών χιλιομέτρων «πατάει» πάνω στη διαδρομή της Θήβας και αποτελεί την Power Stage του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας.

Ο τερματισμός του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 17:10 στην Κρήνη του Οιδίποδα στη Θήβα, ενώ στο ίδιο σημείο, στις 18:45 θα λάβουν χώρα οι απονομές της πρεμιέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος.

Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα ανέρχονται σε 85.75 χλμ. και τα συνολικά χιλιόμετρα του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας είναι 301 χλμ.

Δείτε βίντεο,φωτογραφίες

Δείτε βίντεο εδώ.facebook.com

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Σχετικά