Συναντήσεις Δημάρχου Ορχομενού με τον Μητροπολίτη Γεώργιο και τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων

Συνάντηση του Δημάρχου Ορχομενού κ. Γεώργιου Τζαβάρα

με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ. Γεώργιο

Με το Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κκ. Γεώργιο συναντήθηκε ο  Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γεώργιος Τζαβάρας και συζήτησαν για θέματα συνεργασίας του Δήμου Ορχομενού και της τοπικής Εκκλησίας, παρουσία και του Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιου Θανάσου.

Κυρίαρχα θέματα της συνάντησής τους ήταν η εξέλιξη του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού και οι νέες φάσεις που αφορούν την ενοποίηση με την «Παναγία η Σκριπού», η αποπεράτωση του Ιερού Ναού εντός του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ορχομενού και επιμέρους ζητήματα των ενοριών του Δήμου μας.

Ο κκ. Γεώργιος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ορχομενού για την επίσκεψή του και του ευχήθηκε «καλή και δημιουργική θητεία».

Συνάντηση του Δημάρχου Ορχομενού κ. Γεώργιου Τζαβάρα με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας


 
Τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Γεώργιο Τζαβάρα επισκέφθηκαν στο γραφείο του, το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επαφών του Δημάρχου με Συλλόγους της περιοχής μας.

 Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τις πολιτιστικές δράσεις και για τα μελλοντικά σχέδια του Συλλόγου, όπως είναι η πραγματοποίηση του Σαρακατσάνικου Ανταμώματος στη θέση Λαπαθιά στη Δαύλεια που έχει ατονήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς και δράσεις για την ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής ταυτότητας των Σαρακατσαναίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα οι Αντιδήμαρχοι κκ. Βασιλική Καραβαγγέλη και Γιάννη Νταντούμης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ζυγογιάννης.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το ΔΣ για την πρωτοβουλία τους να τον επισκεφτούν και  ευχήθηκε  καλή δύναμη στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου.

 
«Συγχαίρω τον Σύλλογο των Σαρακατσαναίων για την διαχρονική σας προσφορά στην διατήρηση και διάσωση των εθίμων και των παραδόσεών τους στη Βοιωτία. Ο Δήμος Ορχομενού στο μέτρο του δυνατού θα σταθεί αρωγός και στα μελλοντικά σας σχέδια», δήλωσε με το πέρας της συνάντησής τους ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γεώργιος Τζαβάρας. 

Σχετικά