Οι Αρβανίτες μέσα στο χρόνο: Αφετηρίες , πρωταγωνιστές και προοπτικές-Εκδήλωση στις Θεσπιές

Ο Εκπολιτιστικός και Περιβαλλοντικός σύλλογος Θεσπιών ”ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ” σας προσκαλεί το Σάββατο 27 Απριλίου στην εκδήλωση ” Οι Αρβανίτες μέσα στο χρόνο : Αφετηρίες , πρωταγωνιστές και προοπτικές”.

Θα ομιλησει ο Καθηγητής νεότερης και σύγχρονης Ιστοριάς και συντοπίτης μας Κος ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ.

Η Ομιλία θα λάβει χώρα στις Θεσπιές, στην Αίθουσα Βασιλείου Κάπρου (Δημαρχείο Θεσπιών), στις 20:30.

Ο Θανάσης Χρήστου είναι Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών (Καλαμάτα) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Γεννήθηκε το 1963 στις Θεσπιές Θηβών, όπου ολοκλήρωσε την εγκύκλια παιδεία του και στη συνέχεια σπούδασε Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή των Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, του Μονάχου και των Αθηνών.

Από τον Σεπτέμβριο του 2004 έως σήμερα διδάσκει ανελλιπώς στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το γνωστικό αντικείμενο της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας. Eπίκεντρο των μελετών και των άρθρων του αποτελεί η Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία του Ελληνικού Κράτους (1830 έως σήμερα) και ειδικότερα η συγκρότηση των πολιτικών θεσμών, η ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ζυμώσεις του φοιτητικού κινήματος, η συγγραφή βιογραφιών σημαντικών προσωπικοτήτων που σημάδευσαν την ελληνική κοινωνία, η ανάδειξη άγνωστων πτυχών της ιστορίας της Κατοχής και της Αντίστασης μέσα από τα γερμανικά αρχεία και η διαμόρφωση των ιδεολογικών ρευμάτων στον μείζονα ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο κατά τον 19ο, τον 20ό και τον 21ο αιώνα. Το επιστημονικό του έργο απαρτίζεται από μία σειρά βιβλίων, μελετών και άρθρων.

Ο Κος Θανάσης Χρήστου, ήταν απο τους κεντρικούς αφηγητές στην Εκπομπή ΄΄Η Μηχανή του Χρόνου – Οι Αρβανίτες”. Εχει εμφανιστεί σε πολλές εκπομπές σχετικά με την Νεότερη και σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας.

Σχετικά