Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για ΛΑΡΚΟ Ανοιχτή

«Οι απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς είναι ο πρώτος σταθμός…»

Με δελτίο τύπου το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ περιγράφει τις κινήσεις τους ενόψει Πάσχα, λέγοντας όχι στα προγράμματα ανεργίας και την σπατάλη των χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όπως αναφέρουν «διεκδικούμε με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπίσουν οι περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ τον άμεσο κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος. Δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσουν οι περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ σε 5 νομούς. Καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας να συνεχίσουν να εκφράζουν με πολύμορφες πρωτοβουλίες την αλληλεγγύη. Επόμενοι σταθμοί οι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 1η Μαΐου και η νέα κάθοδο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα την Παρασκευή 10 Μαΐου το απόγευμα».

Την Τετάρτη 25 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού συμβουλίου στα Ψαχνά Ευβοίας, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ όπου συμμετείχε και ο νομικός σύμβουλος του σωματείου.

Με συλλογική συζήτηση αποφάσισαν τα εξής:

● Τα σωματεία θα πάρουν μέτρα για να συνεχιστεί η ενημέρωση του λαού στις πόλεις και τα χωριά της Στερεάς με προσανατολισμό να διευρυνθεί το μέτωπο υπεράσπισης της επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

● Τα σωματεία θα πάρουν μέτρα σε κάθε χώρο έτσι ώστε η παρουσία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις την Μεγάλη Τετάρτη να έχουν την δική τους δυναμική παρουσία. Παράλληλα θα στείλουμε γράμμα στην εργατική τάξη που θα διαβαστεί στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις όλης της χώρας.

● Θα επιδιώξουμε να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων. Σε αυτή την βάση έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με το ΚΚΕ, την Νέα Αριστερά, ενώ είναι προς προσδιορισμό ημερομηνίας οι συναντήσεις με το ΣΥΡΙΖΑ, την Πλεύση Ελευθερίας, το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση.

● Έχει σταλθεί αίτημα και μέχρι την Μεγάλη Τρίτη ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Χώρας για να του δώσουμε φάκελο με όλο το περιεχόμενο της ΛΑΡΚΟ. Επιδιώκουμε την ανταπόκριση του έτσι ώστε να τον ενημερώσουμε και να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος που θα περιέχει την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

● Μετά από συνεννόηση με τον νομικό σύμβουλο των σωματείων και εφόσον δεν υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση από την πλευρά των αρμοδίων, για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, της ασφάλειας των εργαζομένων και των κατοίκων στις περιοχές που δραστηριοποιείτε η ΛΑΡΚΟ, την διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε εάν χρειαστεί και τα απαραίτητα νομικά μέτρα προς κάθε κατεύθυνση.

«Καλούμε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, τον λαό γύρω από τις περιοχές που δραστηριοποιείται σε 5 νόμους να είναι σε ετοιμότητα.

Εάν χρειαστεί ΠΑΣΧΑ θα κάνουμε στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς είναι ο πρώτος σταθμός».

Σχετικά

Μία άποψη για το “Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για ΛΑΡΚΟ Ανοιχτή”

  1. Στέλιος

    Νά. μην την κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ γιατί θα μείνουν στο δρόμο τόσες οικογένειες

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα