Εύβοια: Μια μαγευτική παραλία για όσους θέλουν χαλάρωση χωρίς πολυκοσμία

Στα βορειοδυτικά της Εύβοιας, μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή, βρίσκεται μια ήρεμη παραλία που η ηρεμία και η γαλήνη είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό της.

Παίρνει δε την ονομασία της από τον παλιό μύλο που υπάρχει στην απαλή αμμουδιά της, μα και από το παραδοσιακό χωριό που είναι χτισμένο λίγο ψηλότερα, σε στρατηγική θέση με θέα στον Βόρειο Ευβοϊκό.

Γνωρίστε την παραλία Μύλος – Γιάλτρα

Μύλος – Γιάλτρα λοιπόν η ονομασία της παραλίας, με το ομώνυμο χωριό να αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα μέρη της Ελλάδας, αφού σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η περιοχή πρωτοκατοικήθηκε από Αθηναίους τον 5ο π.Χ. αιώνα.

Και εάν σκεφτεί κανείς πως η ονομασία του χωριού προέρχεται από τις λέξεις υγεία και λουτρά, τότε μπορεί επίσης να κατανοήσει και τη σπουδαιότητα του “υγρούστοιχείου για την ευρύτερη περιοχή, γράφει το travel-inspiration.gr

Με ένα αρκετά μεγάλο μήκος ακτογραμμής, οι δύο παραλίες των Γιαλτρών κερδίζουν όλο και περισσότερους επισκέπτες. Και εάν η πρώτη παραλία με την ονομασία “Μπάνια” ταυτίζεται με τα λουτρά και τα ιαματικά νερά του κόλπου, η παραλία του Μύλου έρχεται να συμπληρώσει το υπέροχο αυτό παζλ με τη μαγική εικόνα του ανεμόμυλου να κουνά νωχελικά τα πτερύγιά του στα ήρεμα, διάφανα νερά που φέρνουν στον νου μια τεράστια, πεντακάθαρη, γαλάζια λίμνη.

Μπλε και πράσινο, άμμος και κοχύλια, ηρεμία και γαλήνη, γίνονται ένα στην παραλία Μύλος – Γιάλτρα, με σήμα κατατεθέν τον γραφικό ανεμόμυλο της που εικάζεται πως χτίστηκε τον 19ο αιώνα, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην περιοχή για όλους αυτούς που αναζητούν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης στις διακοπές τους…

Σχετικά