Πως θα επιβιώσουν οι νέοι επιχειρηματίες αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες;

Σε ερώτηση που κατέθεσα μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απευθύνεται στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ζητάμε εξηγήσεις για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή της επιδότησης του προγράμματος της ΔΥΠΑ για τη νέα επιχειρηματικότητα σε όλους τους ωφελούμενους, μολονότι οι αιτήσεις τους είχαν ήδη εγκριθεί από τον Δεκέμβριο 2023.

Ζητάμε, επίσης, από τα συναρμόδια Υπουργεία να ληφθούν άμεσα μέτρα για να διορθωθούν τα όποια γραφειοκρατικά ή άλλα εμπόδια στην καταβολή των δόσεων του προγράμματος, οι οποίες όφειλαν να έχουν ήδη εκταμιευθεί.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που απασχολεί εκατοντάδες νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι βασίστηκαν στην έγκαιρη καταβολή αυτής της επιδότησης για να στηρίξουν το νέο ξεκίνημά τους και τώρα βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση, εξαιτίας αυτής της κυβερνητικής καθυστέρησης.

Η κυβέρνηση που υπερφορολογεί τους ελεύθερους επαγγελματίες αδιάκριτα με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, δεν επιδεικνύει την ίδια συνέπεια στις δικές της υποχρεώσεις απέναντί τους.

Την καλούμε να καταβάλλει έγκαιρα την επιδότηση στους νέους επιχειρηματίες, πριν ματαιωθεί στην πράξη ο σκοπός του προγράμματος και είναι αργά για πολλούς ωφελούμενους αφού δεν καταφέρνουν να αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους!

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Περιφερειών

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο