Είκοσι χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Θήβας

Μετά από είκοσι χρόνια  ίδρυσης και λειτουργίας του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Θήβας στο Λουτουφί, οι ωφελούμενοι στεγάζονται ακόμη σε κοντέινερ!

Με Αναφορά που κατέθεσα χθες στη Βουλή και απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, αναδεικνύω το πολύ σοβαρό πρόβλημα των κτιριακών υποδομών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θήβας στο Λουτουφί.

Συγκεκριμένα, έθεσα υπόψη των αρμόδιων υπουργών επιστολή του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Κ Θήβας, στην οποία υπογραμμίζουν την έλλειψη υποδομών για άτομα με αναπηρία, την ανεπάρκεια χώρου, την ακαταλληλότητα και την επικινδυνότητα του αύλειου χώρου, την έλλειψη χώρων υγιεινής, την έλλειψη θερμομόνωσης και κλιματισμού και τα προβλήματα λόγω υγρασίας και μούχλας.

Είναι απαράδεκτο στη δήθεν «ψηφιακή Ελλάδα 2.0» να παρατηρούνται τέτοια θλιβερά φαινόμενα που διαψεύδουν στην πράξη την κυβερνητική ρητορική περί πολιτικών συμπερίληψης και ενδυνάμωσης.

Η κυβέρνηση καλείται να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, είτε με τη δημιουργία νέου σχολικού κτιρίου, ή με τη μετεγκατάσταση σε άλλα κτίρια του Δήμου Θηβαίων που πληρούν τις προδιαγραφές.

H αναφορά, όπως κατατέθηκε, εδώ: https://docs.google.com/document/d/1J5zcYVL2Y0gPdlnYlhA9pcVHfHLJ9N0K/edit?usp=sharing&ouid=104881842770027480076&rtpof=true&sd=true

Η επιστολή της σχολικής κοινότητας Ε.Ε.Ε.Κ Θήβας εδώ: https://drive.google.com/file/d/16Ig5g7DfSwgT2ssWKV0vL-EjP39Jy86n/view?usp=sharing

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Περιφερειών

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στο Ειδικό Σχολείο Θήβας-Επιστολή διαμαρτυρίας

Σχετικά

Μία άποψη για το “Είκοσι χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Θήβας”

  1. Θηβαίος Πολιτης

    Μια πενταετία ήσασταν κυβέρνηση μήπως το ξέχασες;;;;

Αφήστε ένα σχόλιο