Η συνάντηση Κτιστάκη-Μενδώνη για τον αρχαιολογικό πλούτο της Βοιωτίας με τα μάτια ενός Θηβαίου πολίτη

Την συνάντηση του Λευτέρη Κτιστάκη με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη σχολιάζει με επιστολή του στο permissos.gr ένας πολίτης που αγαπά τον τόπο του

Δείτε την επιστολή του κ.Ιωάννη Τρέντζου

Συνάντηση κ.Λ. Κτιστακη- Κα Λ.Μενδωνη

2/7/24

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα για την ανωτέρω συνάντηση που είχε ως θέμα”τον αρχαιολογικό πλούτο της Βοιωτίας” κ την οποία το γραφείο του κ. Κτιστάκη στην ανακοίνωση του χαρακτηρισε ως ” διεξοδική συζήτηση κ την εν δυνάμει αξιοποίηση κ προβολή αυτού”. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον του κ την πρωτοβουλία του να επέμβει για την τακτοποίηση των θεμάτων που αφορούν την μεταμόρφωση Σωτήρος στο Μαυρομάτι,τον ιερό ναό Παναγίας Σκριπούς στον Ορχομενό κ τις απολλοτριωσεις στην Καδμεία.

Εάν αυτή η επαινετη πρωτοβουλία του κ. Κτιστάκη είναι προς την κατεύθυνση ” ο πλούτος της Βοιωτίας” να αναπτυχθεί τουριστικά, το γραφείο του οφειλει να ενημερώσει τους πολίτες κ βέβαια πριν από την επόμενη συνάντηση του με την υπουργό όπως ανακοίνωσε “για τα θέματα που θα συζητηθούν κ θα δρομολογηθούν κ η επίλυση λοιπων θεμάτων”

Είναι όμως δημοκρατικό δικαιωμα να γνωρίζουν οι πολίτες τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζονται η κληρονομιά,ο πολιτισμός κ τα μνημεία λόγου του τόπου του.

Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την Θήβα η οποία σε μια πρωτόγονη λογική φιλοξενεί 22 αρχαίους τόπους με σύγχρονα σκουπίδια , κρύβει τα ορόσημα της ιστορίας της κ αρκείται μόνο στην περιφανεια για το ένδοξο παρελθόν της κ στο χειροκρότημα στους προγόνους της.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον κ. Κτιστάκη για την σημαντική πρωτοβουλία του κ να τον ενημερώσω ότι η κα Μενδωνη κ το ΚΑΣ είχαν εγκρίνει την πρόταση για την”ενοποίηση κ ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων Θήβας” από την Θ. ΕΠΚΑ – προς το υπουργείο Πολιτισμού 30/1/2001 αρ.πρωτ.1001 όπως κ για την” διαμορφωση κ αναδειξη αρχαιολογικών χώρων στο λόφο Μεγάλο Καστελλι 29/12/97 αρ.πρωτ.3044

Βέβαια υπάρχουν κ αλλά τα οποία δεν εξελίχθησαν όπως ” Αμφειον ” , “Ισμηνιο” …….

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας

Ένας πολίτης που παρακολουθεί κ αγαπά τον τόπο του.

Ιωάννης Τρεντζος

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου

Συνάντηση Κτιστάκη με την Λίνα Μενδώνη για τον αρχαιολογικό πλούτο της Βοιωτίας

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο