Δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών

Στην άμεση αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του ΠΑΣΟΚ, και υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, τα οποία φέρονται να έχουν εμπλοκή με τη σπείρα που εκβίαζε μαγαζάτορες, προχώρησε η Χαριλάου Τρικούπη.

Τα δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες και αποκόμιζε χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα την αποφυγή ελέγχων και τη διαγραφή παραβάσεων παραβάσεις.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 14 άτομα, ανάμεσά τους και υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων. Ο «τζίρος» τους φέρεται να ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ ανά έτος.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ μόλις έγινε γνωστό πως δύο μέλη του κόμματος εμπλέκονται στη σπείρα που εκβίαζε μαγαζάτορες ανέστειλε την κομματική του ιδιότητα.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ

Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας.

Σημειώνεται πως τα ίδια άτομα τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων και από το υπ. Πολιτισμού.

Η σχετική ανακοίνωση:

«​Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής».

Σχετικά