Μουλκιώτης:Άρνηση απάντησης από το Υπουργείο Εσωτερικών για την άρδευση της Κωπαΐδας

Γιώργος Μουλκιώτης:

·  ’Αρνηση απάντησης από το Υπουργείο Εσωτερικών για την προβληματικότητα άρδευσης του Κωπαϊδικου πεδίου. 

·     Αναπάντητη η από 12-2-2024 ανοικτή επιστολή μου από τον Περιφερειάρχη,  με τίτλο ΚΩΠΑΪΔΑ SOS.  

Αναπάντητη παραμένει για δεύτερη φορά, από το Υπουργείο Εσωτερικών η υπ΄αριθμ. 4379/17.04.2024 Ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και Υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Μουλκιώτη, αναφορικά με την προβληματικότητα άρδευσης του Κωπαϊδικου πεδίου μετά και την καταστροφή του πλωτού αντλιοστασίου της Υλίκης. 

Ο Γιώργος Μουλκιώτης επιμένει  να δώσει απάντηση το Υπουργείο, για το ΦΛΕΓΟΝ  ζήτημα των καλλιεργητών της Κωπαϊδας, μετα και την άρνηση ή αδιαφορία του Περιφερειάρχη  Στ. Ελλαδας, να απαντήσει στην από 12-2-2024 ανοικτή επιστολή, με τίτλο ΚΩΠΑΪΔΑ SOS,  το περιεχόμενο της οποίας ήταν η αγωνία και τα ερωτήματα των αγροτών, για όσα δυστχώς συμβαίνουν σήμερα (Ιούλιος 2024) και προκαλούν  τεράστια οικονομική ζημιά. 

Επανακατατέθηκε  για τρίτη φορά η  ερώτηση  για την Κωπαϊδα και ζητούνται απαντήσεις:

·    Πως αντιμετωπίζεται η σημαντική μείωση των αποθεμάτων νερού στην Υλίκη και η συνακόλουθη πτώση της στάθμης της λίμνης, λόγω των ελάχιστων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων κατά τους χειμερινούς μήνες. 

·     Τι σκοπεύει να πράξει η Περιφερειακή Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας για την άρδευση του Κωπαϊδικού πεδίου την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο και εάν έχει προβεί σε μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης, με ποιά τεχνική βοήθεια και με ποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των σχεδιασμών της. 

·       Γιατί οι δηλώσεις της ηγεσίας της Περιφερειακής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με την υφιστάμενη κατάσταση ως προς την λειτουργικότητα του πλωτού αντλιοστασίου και ως προς την άρδευση του Κωπαϊδικού πεδίου, όπως καταγγελλεται από τους αγροτες;. 

·       Πώς εξελίχθηκε το έργο των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και ποιες ήταν οι αποφάσεις της Περιφέρειας για την ολοκλήρωση του έργου.

·       Ποια ήταν η επιμέλεια και εποπτεία της Περιφερειακής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας ως προς την λειτουργική κατάσταση και εν γένει την ύπαρξη του πλωτού αντλιοστασίου στον χώρο εγκατάστασής του. (που ανακοινώθηκε αρχες του 2024,  ότι βρέθηκε σχεδόν κατεστραμμένο στις όχθες της Υλικης).

·       Πώς εξηγείται η απομάκρυνση του πλωτού από τον χώρο εγκατάστασης στην απέναντι όχθη της λίμνης και μάλιστα σε πετρώδες – βραχώδες μέρος της όχθης της.

·       Γιατί δεν έγινε αμέσως αντιληπτή η απομάκρυνση του πλωτού από τον χώρο της εγκατάστασης, ώστε να αποφεύγονταν οι τεράστιες προκληθείσες ζημιές του και που εντοπίζονται οι ευθύνες για την κατάσταση του πλωτού.

·       Πως αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας το ζήτημα των προβλεπόμενων τελών για την Κωπαϊδα κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο