Κίνα – Λαθρεμπόριο ζώων: Έπιασαν άνδρα με πάνω από 100 ζωντανά φίδια στις τσέπες του παντελονιού του

Ο εν λόγω άνδρας επιχείρησε να περάσει λαθραία στην χώρα 104 φίδια, πέντε ειδών – Τον έπιασαν όμως στο τελωνείο

Άναυδοι έμειναν οι τελωνιακοί κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Κίνα, όταν διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας είχε περισσότερα από 100 ζωντανά φίδια στις τσέπες του παντελονιού του, τα οποία επιχείρησε να περάσει λαθραία στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές, ο άνδρας συνελήφθη ύστερα από έλεγχο που του διενεργήθηκε.

Κουβαλούσε συνολικά 104 ερπετά από πέντε διαφορετικά είδη

«Κατά τη διάρκεια ελέγχου, τελωνειακοί εντόπισαν έξι σάκους (…) σφραγισμένους με κολλητική ταινία στις τσέπες του παντελονιού» αυτού του ατόμου, τόνισαν χθες οι κινεζικές τελωνειακές αρχές, χωρίς να διευκρινίσουν πότε συνέβη το περιστατικό αυτό. «Κάθε ένας σάκος περιείχε ζωντανά φίδια όλων των ειδών, μεγεθών και χρωμάτων», ανέφεραν.

Οι τελωνειακοί κατέσχεσαν 104 ερπετά πέντε ειδών, συμπεριλαμβανομένων φιδιών του Τέξας, ανέφερε το δελτίο Τύπου του Τελωνείου.

Μάλιστα, σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την στιγμή της κατάσχεσης φαίνονται οι δύο τελωνειακοί που εξετάζουν τις διαφανείς πλαστικές σακούλες που είχε κρυμμένες στις τσέπες του ο συλληφθείς. Μέσα σε αυτές φαίνονται να κινούνται κόκκινα και λευκά φίδια.
Δείτε το βίντεο:

Το εν λόγω άτομο συνελήφθη «πρόσφατα» σε συνοριακό πέρασμα μεταξύ της ηπειρωτικής Κίνας και της ημιαυτόνομης επικράτειας του Χονγκ Κονγκ.

Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους εμπορίας ζώων στον κόσμο, με τις αρχές να έχουν λάβει σημαντικά μέτρα τα τελευταία χρόνια για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο