Καύσωνας διαρκείας στον ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένονται εξελίξεις με Σπίρτζη, δεν κατεβάζουν τους τόνους οι διαφωνούντες

Σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζει να κινείται η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όλες οι πλευρές προετοιμάζονται για την τελική μάχη του συνεδρίου που θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Χρήστος Σπιρτζης είναι το πρόσωπο που φαίνεται να απασχολεί την Κουμουνδούρου καθώς οι καθημερινές δηλώσεις του έχουν εκνευρίσει ιδιαίτερα τα στελέχη που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι η επιστολή που είχαν υπογράψει τα 70 στελέχη του κόμματος και τα οποία ζητούσαν την διαγραφή του ήταν ο προάγγελος των εξελίξεων που σύμφωνα με κάποιους δεν θα αργήσουν να έρθουν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  σχετικά σύντομα δεν αποκλείεται ο πρώτη υπουργός να παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας όπου επικεφαλής είναι ο Γιάννης Μπενίσης. Στην περίπτωση αυτή ο Χρήστος Σπίρτζης θα κληθεί να απολογηθεί για όσα λέει και κάνει. 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει συγκεκριμένο άρθρο του καταστατικού το οποίο έχει να κάνει με τον τρόπο που τοποθετείται δημοσίως.

Ο πρώην υπουργός απαντώντας  πάντως σε αυτά τα σενάρια ανέφερε ότι  «όποιος διαφωνεί θα τον διαγράφει ο Κασσελάκης; Ας τον διαγράφει, κακό του κεφαλιού του. Εμένα καλό θα μου κάνει προσωπικά». «Το εύχομαι» δήλωσε για την πιθανότητα διαγραφής του, ενώ «θα ήταν τιμή μου να διαγραφώ από ομάδες ανθρώπων που μιλούν με υβριστές του ΣΥΡΙΖΑ, από ανθρώπους που κατηγορούν και ρίχνουν λάσπη στον Αλέξη Τσίπρα για μαύρα χρήματα και μετά το αλλάζουνε», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Όσοι διαφωνούν πάντως, δηλαδή τα 87 στελέχη τα οποία με κείμενο τους έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους τόσο για  τις αναφορές περί μαύρου χρήματος που έχει κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και για τις οργανωτικές αλλαγές που ετοιμάζει ο πρόεδρος του κόμματος δεν αναμένεται πάντως να κατεβάσουν τόνους το επόμενο διάστημα.

Αντίθετα μάλιστα πηγαίνοντας προς το συνέδριο θα εντείνουν τις αντιδράσεις τους καθώς ξέρουν πολύ καλά ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για να αποκτήσουν μία διακριτική ομάδα μέσα στο κόμμα. 

Την ίδια στιγμή η απάντηση που έδωσε  ο πρόεδρος του κόμματος  σχετικά με το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει το όνομα του έχει ανοίξει νέες συζητήσεις  στο αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν είναι δική μου απόφαση αυτό», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ιστορικό όνομα. Τα ονόματα έχουν ένα brand στην κοινωνία. Προσωπικά επιθυμώ να το κρατήσω, αλλά δεν είναι δική μου απόφαση. Είναι απόφαση των συνέδρων, απόφαση των μελών του κόμματος αν επιθυμούν να το αλλάξουν. Το βασικό είναι ότι χρειαζόμαστε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία. Είναι το δεύτερο μισό του ονόματος που είναι το σημαντικό όσον αφορά στην παραγωγή πολιτικής από εδώ και πέρα».

Σχετικά