ΠΑΣΟΚ: Στον προθάλαμο η Άννα Διαμαντοπούλου – Καυτό καλοκαίρι και… φθινόπωρο στη Χαριλάου Τρικούπη

Η πρώην Υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της και να ξεκινήσει τον προεκλογικό της αγώνα

Ολοκληρώνεται ακόμα και σήμερα (ειδάλλως μέχρι το αργότερο το τέλος της εβδομάδας) το παζλ των υποψηφίων με την προσθήκη του τελευταίου κομματιού: της Άννας Διαμαντοπούλου.

Η πρώην Υπουργός αναμένεται πιθανότατα μέσω των κοινωνικών δικτύων να ανακοινώσει άμεσα την απόφασή της και να ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα και ουσιαστικά να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο ΠΑΣΟΚ.

Το βασικό είναι ότι ακόμα και να μην κερδίσει επιστρέφει στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ είχε φλερτάρει έντονα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα η κυρία Διαμαντοπούλου δηλώνει παρών και θεωρείται βέβαιο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι θα παίξει ρόλο στην επόμενη μέρα του κόμματος, έχοντας αποφασίσει να ασχοληθεί εκ νέου με την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.
Στο επίκεντρο ο Χάρης Δούκας

Στο μεταξύ, με τρεις μήνες να απομένουν για την εκλογική διαδικασία φαίνεται ότι σταδιακά ανάβουν τα αίματα, με τον Χάρη Δούκα να βρίσκεται στο επίκεντρο. Η Μιλένα Αποστολάκη έστρεψε τα βέλη της προς τον δήμαρχο Αθηναίων λέγοντας ότι η «αυτοδιοίκηση απαιτεί έναν άνθρωπο απολύτως αφοσιωμένο όχι μόνο στη δουλειά του αλλά κυρίως σε αυτή τη δέσμευσή του απέναντι στον πολίτη που τον θέλει προσβάσιμο, τον θέλει δίπλα του, γιατί τα προβλήματα των δημοτών είναι πολύ μεγάλα και πολύ σημαντικά». Πολλοί θεωρούν δεδομένο ότι ο κ. Δούκας θα βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής από τους συνυποψηφίους του, με βασικό επιχείρημα ότι δεν μπορεί να κρατήσει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.
Η στάση Ανδρουλάκη- Γερουλάνου

Από την πλευρά του τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Παύλος Γερουλάνος έχουν αποφασίσει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Στην περίπτωση του νυν Προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνεργάτες του υπογραμμίζουν ότι αν προκληθεί θα απαντήσει, αλλά βασικός του στόχος είναι η συνοχή. Άλλωστε, με βάση τις δημοσκοπήσεις παραμένει το απόλυτο φαβορί, έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα σε σχέση με τους συνυποψηφίους του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φρόντισε ήδη να δείξει την πολιτική του κατεύθυνση: «Τα χιλιάδες μέλη μας που έμειναν στα δύσκολα χρόνια, κράτησαν την παράταξη όρθια και δούλεψαν σκληρά ώστε να πατάει πλέον γερά στα πόδια της. Απέναντι τους, έχουμε χρέος να θωρακίσουμε την ενότητα και την πολιτική μας αυτονομία», είπε με τους συνεργάτες του να θυμίζουν ότι ο Χάρης Δούκας συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα η μάχη αναμένεται να φουντώσει, με το φθινόπωρο να κορυφώνονται οι κόντρες ανάμεσα στους υποψήφιους Προέδρους. Μέχρι τότε η μάχη των εντυπώσεων (υπογραφές υποψηφιοτήτων, δηλώσεις στήριξης) θα κυριαρχήσουν μέχρι να έρθει το κυρίως… πιάτο.

Σχετικά