Ήρωας σε «τρελό» φορτηγό ο 51χρονος Κρητικός οδηγός που βρήκε τραγικό θάνατο στο Δίστομο (φωτο – βίντεο)

Πατέρας τριών παιδιών από το Ρέθυμνο, ο οδηγός φορτηγού που με αυτοθυσία κατάφερε να μην υπάρξουν άλλα θύματα όταν τα φρένα του φορτηγού που οδηγούσε υπερθερμάνθηκαν, με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό και να τυλιχτεί στις φλόγες

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Ρεθύμνου από τον τραγικό θάνατο του 51χρονου Μπάμπη Γαραντωνάκη ο οποίος ήταν ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας που έπεσε σε γκρεμό το απόγευμα της Παρασκευής 19/7 σε περιοχή του Διστόμου Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο 51χρονος πατέρας τριών παιδιών που κατάγεται από τον Κισσό του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, ενώ οδηγούσε το φορτηγό γεμάτο κάρβουνο στον Άγιο Νικόλαο Διστόμου και με προορισμό εργοστάσιο, αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τα φρένα της νταλίκας.

Καταβάλλοντας ηρωικές προσπάθειες και με συνεχή κορναρίσματα για να προειδοποιήσει τους άλλους οδηγούς κατάφερε να μην συγκρουστεί με άλλα οχήματα, απέφυγε πεζούς αλλά και πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να βγεί από το φορτηγό όταν αυτό εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό.

Το βαρύ όχημα μετά την πτώση του τυλίχθηκε στις φλόγες, ακολούθησαν διαδοχικά τρεις εκρήξεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και ο άτυχος Μ. Γαραντωνάκης να εγκλωβιστεί στις λαμαρίνες και να απανθρακωθεί.

Τις τελευταίες στιγμές του αδελφού του, που βρήκε τραγικό χαμό την περασμένη Παρασκευή στο σοκαριστικό τροχαίο με νταλίκα στο Δίστομο, περιγράφει στο GOODnet.gr ο αδελφός του 51χρονου, Λευτέρης Γαραντωνάκης που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία στα Χανιά και ο οποίος βρέθηκε στο Δίστομο την Κυριακή, έχοντας απευθείας επικοινωνία με τους συναδέλφους του απ’ τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

«Ήταν αυτοθυσία … και κάτι παραπάνω αυτό που έκανε ο αδελφός μου. Αν δεν πάτε να δείτε το σημείο, δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε»  δηλώνει με περίσσεια αξιοπρέπεια ο κ. Γαραντωνάκης, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ίδιος, το όχημα που οδηγούσε ο 51χρονος άνδρας είχε σταματήσει λίγο πιο πάνω στις στροφές.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, τα διάφορα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί στο όχημα, είχαν επισημανθεί από τον 51χρονο στην εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

«Ήταν λίγο πριν κατέβει στην παραλία του Διστόμου. Ο αδελφός μου κόρναρε, έπαιζε με τα φώτα για να κάνουν οι άνθρωποι στην άκρη – ευτυχώς έκαναν. Πέρασε μπροστά από βενζινάδικο της περιοχής – ο άνθρωπος από το βενζινάδικο είδε την “τρελή” πορεία του φορτηγού. Μέχρι που πέρασε την παραλία. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Στην τελευταία στροφή, λίγο πριν τα καταφέρει και βγει στην ευθεία για να πάει στο εργοστάσιο που ήταν ο προορισμός του, το όχημα τον πέταξε από κάτω».

Ο κ. Λευτέρης Γαραντωνάκης υποστηρίζει πως ο αδελφός του γνώριζε πάρα πολύ καλά την περιοχή. «Είχε πάει εκεί αμέτρητες φορές. Αλλά με τη συγκεκριμένη εταιρεία ήταν το πρώτο του ταξίδι. Δούλευε πολλά χρόνια σε φορτηγά. Τον δρόμο τον ήξερε. Ήθελε να γλιτώσει πολύ κόσμο, γι’ αυτό ήταν μέσα στη νταλίκα. Αλλιώς θα μπορούσε να πηδήξει από την πρώτη στιγμή».

Στην Αθήνα η κηδεία του 51χρονου – Αφήνει πίσω του γυναίκα και τρία παιδιά

Η σορός του 51χρονου βρίσκεται στη Λιβαδειά. Από εκεί θα μεταφερθεί στη Λαμία για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του ρεθεμνιώτικης καταγωγής οδηγού. Το πρόωρο και τόσο άδικο φευγιό του σκόρπισε θλίψη και στο Ρέθυμνο.

Οι ρίζες του Μ. Γαραντωνάκη είναι από τον Κισσό Αγίου Βασιλείου. Η κηδεία του, ωστόσο, θα γίνει στην Αθήνα, εκεί που διαμένουν η σύζυγος και τα τρία παιδιά τους ηλικίας 8, 16 και 22 ετών.

flashnews.gr

Σχετικά